Veto niukkaan voittoon Saarikentän tunnelmassa

Julkaistu:
Kategoria:
,

VIMPELIN VEDON ja Mansen mittelöä seurasi Saarikentällä sunnuntaina 28. heinäkuuta 3188  katsojaa.

Ottelu päättyi kotiutuslyöntikilpailun jälkeen 2–1 (1–2, 3–1 ja 3–2). Kolmostilanteet menivät Manselle 8–9, mutta kärkilyönnit Vedolle 39–26.

Ensimmäinen jakso voidaan tiivistää vähäjuoksuiseksi ja Vedon peli oli nihkeätä. Manse otti avausjakson voiton kahdella juoksulla, lyöjänä Perttu Ruuska. Veto kavensi Janne Mäkelän kakkospuolen jatkeella ja Jere Saukon tuomana vielä neljännen tasoittavalla 1–2:een, mutta juoksuja ei tullut enempää. Kolmostilanteet menivät  vieraille 3–7.

Toinen jakso oli Vedolta parempaa ja tilanteita alkoi syntyä, kun nollatilanne saatiin pelattua paremmin. Veto sai otteen Aleksi Lassilan kolmospuolen läpilyönnillä. Vedon avausjuoksun löi Elmeri Anttila ja palottomassa ajotilanteessa J-P Vainionpää lisäsi Vedon 2–0 johtoon. Pelin jännitys vain lisääntyi, kun Ruuska kahden palon tilanteessa viimeisenä lyöjänä ja viimeisellä lyönnillä kavensi pelkässä kolmostilanteessa. Elmeri Anttila lisäsi kakkosrajaleikkurilla Vedon 3–1 johtoon.

Mainos

Ottelu eteni kotiutulyöntikilpailuun, jossa Mansesta onnistuivat Perttu Ruuska ja Elmeri Lieto, Vedon onnistujat Anttila, J-P Vainionpää ja Matias Rinta-aho. Elmeri Anttila löi Mansen polttolinjasta ja kaksi seuraava tulivat lähes samalla tavalla ”kupperina” väliin etumiehen yli. Vedon juoksut toivat Heikkalat ja Vihriälä Mikko.

Ottelusta palkittiin ykköspalkinnoilla Elmeri Anttila ja Perttu Ruuska. Kakkospalkitut Mikko Kanala, Mansesta Simo Vainikainen.

Sotkamo voitti runkosarjan (sama pistemäärä kuin Mansella) ja Veto oli viides Sotkamon, Mansen, Koplan ja Kempeleen jälkeen. Sarja oli kärjen kohdalla tasainen. Vedon ylemmän jatkosarjan ensimmäinen peli on 31. heinäkuuta todennäköisesti Kempeleellä, kotiottelu sunnuntaina 4. elokuuta Sotkamoa vastaan ja 6. elokuuta Kouvolassa.