• Lavettaret kaatoi Puijon iloisin ja vapautunen ottein ja tuuletuksin.

Lavettarilla pirteä esitys hallissa

LaVe-Puijon Pesis (Kuopio): 3–0 (8–7, 2–1, 2–0, 3–3)

NAISTEN Ykköspesiksen pohjoislohkon joukkueet Lappajärven Veikot ja Puijon Pesis mittasivat harjoituskauden tuloskuntoaan Alajärven pallohallissa. Kotijoukkue LaVe hallitsi tasaista peliä toisesta vuoroparista lähtien. Se voitti äärimmäisen niukasti molemmat jaksot ja supervuoron. Kotiutuslyöntikilpailussa joukkueet eivät saaneet kahdeksannen parinkaan jälkeen eroa toisiinsa.

Pallohallissa tuntui olevan oikein kunnon lyöntikeli. Molemmat joukkueet iskivät todella vihaisesti palloa.  Kenttä tuntui käyvän lyhyeksi lähes peräseinään kantaneilla sivalluksilla. Toki niistä ei syntynyt tulosta, mutta ainakin tuli vaikutelma, että lyöntipeliin on saatu ruutia lisää.

Hyvästä lyöntipelistä kertoo onnistumisprosentti 62. Yksi voiton avaimia oli laajalla koko rosterilla pelaaminen. Jokaiselle pelaajalle kirjattiin tilastoihin tuotuja ja lyötyjä juoksuja.

Lavettaret lähti kehittämään ja parantamaan peliään viime viikonlopun Kempele-pelistä. Siinä se onnistui. Pelaaminen oli iloista ja vapautunutta. Pelaajat ottivat vastuuta ja heittäytyivät uusille pelipaikoille ennakkoluulottomasti. Kokeiluista pelinjohto sai varmasti jatkoa ajatellen hyvää tietoa ja pelaajat itsevarmuutta otteisiinsa.

Veikkojen seuraava näytönpaikka on lauantaina 12. päivänä Lapualla. LaVe haastaa kivenkovan Virkiän Superpesis-joukkueen. Siihen mennessä otetaan taas askel valmiimpaan peliin edellispelistä saadun kokemuksen perusteella.

Reijo Kärnä

Jaa juttu: