• Arkistokuva kuntavaaleista: Suvi Hosionaho.

Ennakkoäänestys jatkui vilkkaana Kauhavalla, Evijärvi kiri Järviseudun kärkeen

Aluevaalien ennakkoäänestys päättyi tiistaina. Etelä-Pohjanmaalla viimeinen ennakkoäänestyspäivä oli vilkkain.

Koko maassa ennakkoon äänensä antoi 26,4 prosenttia äänioikeutetuista. Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella on äänestetty hieman sitä aktiivisemmin, 29,9 prosenttia äänioikeutetuista on käyttänyt ääntään tähän mennessä.

Kauhavalla jatkettiin näitä keskiarvoja korkeammalla, äänestäneitä oli tiistaina 30,3 prosenttia. Järviseudun alueella aktiivisemmin uurnan äärellä on käyty Evijärvellä (28,2). Vimpelissä äänesti ennakkoon 27,7, Alajärvellä 26,9, Soinissa 24,7 ja Lappajärvellä 24,6 prosenttia äänioikeutetuista.

Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 23. tammikuuta.

Jaa juttu: