• Muun muassa Markku Salo (edessä vasemmalla) ja Seppo Ylilammi kuuntelivat Janne Sankelon juhlapuhetta.
  • Seppo Ylilammi kertoi juhlassa yhdistyksen toiminnasta ja historiasta.

Vammaisyhdistys 40 vuotta

Kortesjärven invalidit ry vietti sunnuntaina nelikymppisiään Palojärven Rantapirtillä.

KORTESJÄRVEN invalidit ry vietti sunnuntaina nelikymppisiään Palojärven Rantapirtillä.

Tilaisuudessa kuultiin useita puheenvuoroja, ja Kortesjärven pelimannit esittivät musiikkia.

Seppo Ylilammi oli poiminut Rantapirtin kirjahyllystä teoksen, jossa kerrottiin vuonna 1938 perustetun Invalidiliiton synnystä.

–Ihan järkytyin, sillä silloin syntymästään asti vammainen tai tapaturmaisesti vammautunut ihminen ei ollut ihmisenä terveiden ihmisten rinnalla ollenkaan tasavertainen. Vammaisella ihmisellä ei ollut ihmisarvoa. Näin ollen Invalidiliitolla oli ja on todella tärkeä tehtävä, Ylilammi kertoi.

Kun Kortesjärven paikallisyhdistys perustettiin vuonna 1981, ihmisoikeustilanne oli Ylilammin mielestä jo paljon paremmalla tolalla. Silti paikkakuntakohtaista työtä tarvittiin yhä, ja siksi heidän yhdistystään tarvittiin.

–Yhdistyksillä on aina vähintään kaksi tärkeää tehtävää: toimia jäsenten etujen ajajina ja toisaalta antaa jäsenille mielekästä, yhteistä puuhaa. Molemmissa näissä olemme onnistuneet.

KORTESJÄRVELÄINEN kansanedustaja ja Kauhavan kaupunginvaltuutettu Janne Sankelo (kok.) toi tilaisuuteen eduskunnan ja Kauhavan kaupungin kuulumiset.

Hän luetteli muutamia asioita, jotka ovat tulossa eduskuntaan vielä tämän vuoden aikana.

–Esimerkiksi vammaispalvelulainsäädännön uudistamista valmistellaan vielä vuoden 2020 aikana. Valtiovarainministeriössä on käynnissä kokeiluhanke vammaisten henkilöiden henkilökohtaisesta budjetoinnista vuosille 2020–21.

Sen lisäksi hän kertoi lyhyesti muun muassa seurakuntatalon muuton aikatauluista.

Huhtikuun lopussa tiedotettiin, että sopiva paikka seurakunnan kokoontumiselle ja toiminnalle vuokrataan Kortesjärven terveyskeskuksesta. Kiinteistö pysyy kaupungin omistuksessa, mutta seurakunta tulee pitkäaikaiseksi vuokralaiseksi aulan ja Tupasvillan väliseen osaan.

–Tilat alkavat rakentumaan sinne syksyllä. En tiedä tarkkaan kaikkia yksityiskohtia, mutta uskoakseni tarjouspyynnöt hankkeen toteuttamiseksi on jo laitettu liikkeelle, Sankelo sanoi. –Ensimmäinen tavoiteaikataulu oli jo vuoden vaihteeseen, mutta voi olla, että se tulee liian nopeasti vastaan.

Jaa juttu: