Veto kiri Saarikentällä Pattijoen ohi

Veto keräsi täyden pistepotin Saarikentältä perjantaina. Pattijoen Urheilijat kaatuivat 2–0 (5–2, 3–2).

VIMPELIN Veto ja Pattijoen Urheilijat kohtasivat helteisellä Saarikentällä perjantaina. Tasaisesti edennyt kamppailu päättyi lopulta Vedolle suoraan kahden jakson aikana. Loppuluvut ottelussa olivat 2–0 (5–2, 3–2).

Molemmilla jaksoilla kotijoukkue joutui takaa-ajoasemaan, mutta onnistui lopulta kääntämään jakson voitokseen viimeisessä vuoroparissa. Ratkaisevilla hetkillä Veto rankaisi Raahea räpylävirheistä kylmäävällä prosentilla.

VEDON ykköspalkittu Matias Rinta-aho kehui ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa vastustajan ulkopeliä. Raahelaisten ulkopeli tiedettiin jo etukäteen vahvaksi, mikä korosti onnistumisia sisäpelissä.

–Olen tyytyväinen siihen, että molemmilla jaksoilla takaa noustiin rinnalle ja ohi, Rinta-aho kommentoi.

Vimpelin pelinjohtaja Tomi Niskanen antoi myös positiivista palautetta Vedon kirivaihteesta. Hänestä illan aikana Saarikentällä pelattiin hyvää pesistä. Kotijoukkue onnistui määrätietoisesti saamaan sellaisia ratkaisuja mitä tarkoituksena oli hakea.

–Se rauhallisuus, mikä on ollut eri tilanteissa nousemisessa ei ole säkään perustunut, Niskanen sanoo.

POHJOISPOHJALAISTEN pelinjohtaja Jussi Haapakoski oli tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen. Toisen jakson ratkaisevat virheet jättivät valmennuksen näkökulmasta spekuloitavaa.

–Siihen olen tyytyväinen, että tulimme tänne pelaamaan. Jos ei räpylä kestä, niin Vimpeli rankoo. Nyt niitä toisella jaksolla varsinkin tuli, Haapakoski tiivistää.

Pattijoen ykköspalkittu Topi Kosonen allekirjoitti samat ajatukset. Toisella jaksolla laadukkuutta olisi kaivattu enemmän. Joukkueen kokonaisesityksestä Kososelle jäi positiivinen maku ja kuva.

–Hyvin taisteltiin. Vimpeli otti lopulta ansaitusti kolme pistettä. Toinen jakso jäi harmittamaan. Siinä kaikilta kolmelta juoksulta olisi voinut välttyä toisin pelaamalla. Tässä oli kuitenkin paljon hyviä asioita, Kosonen päättää.

LOPPUTULOKSEN myötä Vimpeli jatkaa Superpesiksen kärkipaikalla. Toisella sijalla sarjataulukossa on Kouvolan Pallonlyöjät suoraan Vedon kannassa kiinni.

Tiistaina Siilinjärveä vastaan pelattavan pelin jälkeen seuraavan kerran Vedon kuntoa kansallispelin parissa mitataan perjantaina vierasottelussa Seinäjoen JymyJusseja vastaan. Saarikentälle Superpesis palaa sunnuntaina, jolloin kentälle astelee vieraaksi tamperelaisjoukkue Manse PP.

Jaa juttu: