• Jään sahaaminen on raskasta ja märkää puuhaa. Kuvat: Eija Pippola
  • Lappajärven ympäryskuntien johtajat lähtevät sahausurakan päälle kiertämään kotijärveään hiihtämällä huomenna aamulla.
  • Sahatut jääkuutiot vietiin moottorikelkalla pois edestä.
  • Janne Käpylehto oik. tsemppasi kuntien johtajia tulevaan hiihtourakkaan. Mieliala on kaikilla korkealla, vaikka tekemistä vielä riittää.

Ison jääkarusellin sahaus käyntiin torstaina

Torstaina Kivitipun rannassa aloitettiin suuren jääkarusellin sahaaminen. Paikalla kävi päivän mittaan paljon median edustajia, jopa ulkomaita myöden.

Torstaina aamulla Kivitipun aamiaispöydässä Janne Käpylehto kertoi, kuinka suuren karusellin sahausurakka päräytetään käyntiin. Sahaustiimit aloittivat urakan kello kymmenen jälkeen ja jo tunnin kuluttua sahat olivat leikanneet aimo matkan jäätä auki karusellin kehältä. Lappajärven ympäryskuntien johtajat olivat sahausoperaatiossa yhtenä tiiminä. Lappajärven Sami Alasara oli niin uppoutunut työhönsä, ettei sanoja paljoa vaihdettu. Vimpelin Leijonamieli sahasi jäätä veden kastellessa miehen lumipuvun läpimäräksi. Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivusen kanssa ehdittiin muutama sana vaihtaa ja yhdessä tuumin mietittiin aamun hiihtokeliä.

–Täytyy ottaa kartta ja kompassi mukaan, jos huomenissa on näin runsaasti usvaa jäällä. Kiintopisteitä jäällä, kun on vähänlaisesti, Koivunen tuumailee. Hän lisää vielä, että sukset on liisteröity vallitsevan kelin vuoksi.

Miesten hiihtolenkki Lappajärven ympäri starttaa aamulla näillä näkymin 07:30 Kivitipun rannasta. Kivitipusta kohti Vimpeliä ja ensimmäistä huoltopaikkaa Isoniemen venesatamaa.

Jäällä karusellin sahausurakkaa kuvaamassa oli kotimaisten medioitten lisäksi Saksan Yleisradion tiimi. Urakka on raaka, mutta sisulla ja kovalla yrityksellä karuselli pyörii varmasti.

Jaa juttu: