• Heikki Mäkipää ja Lea Silto kertoivat Kraatterijärven Geopark- hankkeesta Lakeaharjulla syksyllä järjestetyssä tilaisuudessa. Kuva: Hannu Takala
  • Lea Silto geolukion opiskelijoiden kanssa Kärnässä. Kuva: Markus Mäenpää
  • Konkreetio Evijärvellä. Konkreetio on sedimenttikivissä tavattava ympäristöään kovempi pallomainen tai ellipsin muotoinen kohta. Ne syntyvät iskostumisen yhteydessä, kun sedimenttiaineksen huokoiset välit korvautuvat karbonaatilla, kvartsilla tai jollain muulla mineraalilla. Kuva: Lea Silto
  • Lappajärvi on Geoparkin sydän. Kuvat: Lea Silto
  • Aamu Alajärvellä. Viime kesänä Lea Silto teki runsaasti kenttätöitä Geoparkin maastoissa.

"Geopark tulee olemaan täyttä timanttia"

Vaikka Geoparkin tunnus ja ”lippulaiva” ovatkin kraatterijärvi ja kärnäiitti, alue Evijärveltä Ähtäriin tulee kuitenkin muodostamaan geologisesti monipuolisimman Geoparkin koko maailmassa, silkkaa timanttia, toteaa Kraatterijärven Geopark -hankkeen geologi Lea Silto.

Artikkelin lukeminen vaatii kirjautumisen.

Jaa juttu: