• Järviseutulaiskunnanjohtajien kesäkuinen marssi sai vastakaikua, kun Kiinassa tartuttiin hankkeeseen. Kuva: LPGA/Sam Leijonanmieli

Kunnanjohtajien marssihaasteeseen tartuttiin Kiinassakin

Vesa Koivusen, Sami Alasaran ja Sam Leijonamielen 76 kilometrin mittaista ja 19 tuntia ja 30 minuuttia kestänyttä patikkaretkeä saapui seuraamaan satoja kuntalaisia. Leijonanmieli kertoo, että marssitempaus sai näkyvyyttä kiinalaisessa lehdessä, jonka lisäksi paikallinen taideakatemia toteutti oman marssihaasteensa, jossa kiinalaiset kävelivät yhteisen hyvän puolesta ”The Mayor March” (kunnanjohtajamarssi) -paidat yllään.

ALAJÄRVEN, Lappajärven ja Vimpelin kunnanjohtajien Vesa Koivusen, Sami Alasaran ja Sam Leijonanmielen kesäkuinen marssitempaus Lappajärven ympäri on saanut vastakaikua Kiinassa asti.

Leijonanmieli kertoo, että kunnanjohtajakolmikon 76 kilometrin mittainen ja 19 tuntia ja 30 minuuttia kestänyt patikkaretki sai näkyvyyttä kiinalaisessa lehdessä, minkä lisäksi paikallinen LPGA-taideakatemia toteutti oman marssihaasteensa, jossa joukko kiinalaisia käveli yhteisen hyvän puolesta ”The Mayor March” (kunnanjohtajamarssi) -paidat yllään.

Haasteen Kiinassa toteuttanut LPGA järjestää ystävyyshenkisiä lasten taidenäyttelyitä eri maissa. Sillä oli entuudestaan Vimpeli-kontakti, sillä sen oli tarkoitus toteuttaa Vimpelissä taidenäyttely maaliskuussa ennen kuin se covid-19-pandemian vuoksi peruttiin. Leijonanmieli kertoo, että LPGA innostui marssihaasteesta nähtyään videomateriaalia järviseutulaiskolmikon tempauksesta.

–Tempauksen toivotaan kasvavan entisestään, ja tavoitteena on saada haastettua syksyllä myös muita kunnanjohtajia, kuntia ja seutukuntia mukaan haasteeseen. "Pieni" marssi saattaa tuottaa kunnille paljon näkyvyyttä ja positiivista yhteishenkeä koko seutukuntaan. Toisinaan tämä saattaa levitä aina Kiinaan asti, Leijonanmieli sanoo.

JÄRVISEUTULAISKUNNANJOHTAJIEN patikkaretken tavoitteena oli järjestää maailman pisin yhtämittainen kunnanjohtajien kokous ja samalla muun muassa kerätä julkisuutta kraatterijärven geopark-hankkeelle.

–Yksi päätavoitteista oli myös tavata kuntalaisia ja keskustella heidän kanssaan alueen kehittämisestä, Leijonanmieli lisää. –Tempauksella oli myös tarkoitus tuoda positiivista henkeä koronan jälkeiseen melankoliaan.

Jaa juttu: