Ajoneuvojen katsastusaikaväleihin muutoksia

Julkaistu:

Aihe:

Katsastusaikavälimuutokset tulevat voimaan sen jälkeen, kun ajoneuvo seuraavan kerran katsastetaan nykyisten säädösten mukaisesti.

Yli 40-vuotta vanha ajoneuvo saa tänä vuonna pidemmän katsastusvälin 14.5.2020 tai sen jälkeen hyväksytystä katsastuksesta, jos sen käyttöönottovuosi on 1979 tai aiempi eikä ajoneuvoa ole merkitty käytettäväksi luvanvaraiseen henkilö- tai tavaraliikenteeseen.

Kaikki luvanvaraisessa henkilö- tai tavaraliikenteessä olevat museoajoneuvot, O2-luokan perävaunuja lukuun ottamatta, on jatkossa katsastettava kerran vuodessa. Aiemmin esimerkiksi museotaksit tuli katsastaa kesäkuun loppuun mennessä kahden tai neljän vuoden välein riippuen käyttöönottovuodesta.

O2-luokan perävaunut katsastetaan edelleen kahden vuoden välein, mutta niiden myöhässä suoritettua katsastusta ei enää merkitä vastaamaan edellisen vuoden katsastusta.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.