Vimpeli

 1. Kokouksessa päätettiin syksyn kulttuuritoimen kohdeavustusten jaosta ja tehtiin esityksiä nuorisotoiminnan kehittämisestä.

 2. SÄÄKSJÄRVEN metsästysseuran hirviporukka odottaa metsästyskauden alkua ja saalista tänä vuonna aivan erityisellä innolla. 10. lokakuuta tai hieman myöhemmin Heitinkankaalla sijaitsevalla metsästysmajalla päästään testaamaan juuri valmistunutta lahtivajaa eli riistalihan käsittelytilaa.

 3. Verkkokauppa teemana puhuttelee yrittäjiä. Koronatilanne on kiihdyttänyt verkkokaupan kasvua Suomessa ennätysvauhtia, ja näyttää, että digimurros kaupankäynnissä on tullut jäädäkseen.Vastatakseen kasvavaan osaamisen kehittämisen tarpeeseen Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy järjesti Alajärven Punaisen Tuvan Viinituvalla 22.9. verkkokauppavalmennuksen.Tilaisuus oli osana Etelä-Pohjanmaan Liiton rahoittamaa “yritystoiminnan kehittäminen poikkeustilanteessa”-hanketta. Tilaisuuteen saapui 40 henkilöä, joka oli myös maksimi osallistujamäärä.

 4. Sedu Kurikka   Sosiaali- ja terveysalan pt, sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala, lähihoitaja: Metsälehto Kamonrat, Kurikka. Tieto- ja tietoliikennetekniikan pt, elektroniikka-asentaja: Uittomäki Petteri, Kurikka (myös yo-tutkinto). Sedu Lapua  Kone- ja tuotantotekniikan pt,…

 5. –Auto on tulevaisuudessakin maaseudun tärkein kulkuväline, mutta miten automatkoja voisi yhdistellä helposti ja yhteisöllisesti? kysyy Heli Siirilä Vaasan yliopiston MaasDigiboksi-hankkeesta. Tätä pohditaan lauantaiaamupäivällä 3.10. järjestettävässä maaseudun liikennepäivässä.…

 6. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin koronatilanne on ennallaan, eikä uusia tartuntoja ole todettu. Tartuntojen kokonaismäärä on 72. Sairaalahoidossa on edelleen muutamia koronaviruspotilaita. Etelä-Pohjanmaan koronatilanne on pysynyt rauhallisena. Kahden viikon seurantajaksolla uusia…

 7. EVIJÄRVELÄISELLÄ Mäntyhovi-huoltoasemalla asioi koronatartunnan saanut henkilö viikolla 38 eli 14.–20. syyskuuta. Yritys sai kuulla tapauksesta kuntayhtymä Kaksineuvoisen kautta, joka velvoitti sen tiedottamaan asiakkailleen. Asiasta kerrottiin huoltoaseman Facebook-sivuilla ja…

 8. HALU järjestää maailmaa terveemmälle pohjalle ei anna rauhaa Onni Aatos Latvalalle. Hän ajattelee ja kirjoittaa edelleen aktiivisesti, ja hänen filosofisia mielipidekirjoituksiaan julkaistaan aika ajoin niin paikallis- kuin maakuntalehdissäkin. Hän haluaa herätellä ihmisiä ajattelemaan. –Tarve sille ei ole ainakaan vähentynyt, hän toteaa.

 9. Ratkaisu siirtyi lauantaille

  VIMPELIN Vedon kannattajat saavat jännittää Superpesiksen pronssimitaleiden uutta osoitetta lauantaihin saakka Vedon tasoitettua voitot sunnuntaina Saarikentällä.

 10. VIMPELIN Yrittäjät ry on ottanut kantaa Järvi-Pohjanmaan Yrityspalveluiden merkityksestä kunnan ja koko alueen elinkeinopalveluiden kehitykselle.