Uutiset

  1. HUHTIKUUN aikana oli haettavissa kunnan kylien kehittämisraha, jota varattiin jaettavaksi 30 000 euroa.

  2. HALLINTOJOHTAJAN viran jatkettu hakuaika päättyi 17. toukokuuta. Hakuaikana saapui kolme uutta hakemusta.

  3. VALTIONEUVOSTON päätöksellä Lehtimäellä eläneen Pentti Moision kuolinpesästä Alajärven kaupungille luovutettiin 646 950,85 euron omaisuus. Valtioneuvoston päätöksen mukaan varat tulee käyttää Nelimarkka-museon ja sen osana olevan Nelimarkka-residenssin kunnostukseen, taiteilija- ja arkkitehtiresidenssitoiminnan edistämiseen, Alajärvellä sijaitsevien Alvar Aallon rakennusperintökohteiden ylläpitoon ja toimintaan, toiminnan kehittämiseen ja laajentamiseen sekä perinne- ja kulttuurityöhön vanhan Lehtimäen kunnan alueella.

  4. TYÖN, perheen ja opiskelun yhdistäminen on vaatinut omista yöunista tinkimistä ja läksyjen tekoa välillä autossa lasten harrastaessa, mutta halu opiskella ja kehittää itseä sekä omaa osaamista on kannustanut vimpeliläistä Indira Lehtimäkeä. Hän valmistuu sairaanhoitajaksi Seamkista.

  5. Sairaanhoitopiirissä on todettu yhteensä 852 koronavirustartuntaa. Viime viikolla todettiin vain neljä uutta koronavirustartuntaa, joista aiheutui kaksi joukkoaltistumistilannetta.

  6. KUKA oli neiti Kekäläinen, Nelimarkan maalauksen salaperäinen Tarjotinta kantava nainen? Nelimarkka-museon tuore videorooliopastus Per aspera ad astra vastaa kysymykseen ja kertoo Eero Nelimarkan (1891–1977) elämäntarinan tiivisti neljän videon sarjana.

  7. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä ja alueen rehtorit ovat antaneet ohjeita turvallisten valmistujais- ja ylioppilasjuhlien järjestämiseksi. Ohjeissa on huomioitu niin kouluilla pidettävät juhlat kuin kotienkin juhlat.

  8. 12-VUOTIAS evijärveläinen, pietarsaarelaista Jeppis Skating -taitoluisteluseuraa edustava Siri Sulkakoski on menestynyt kuluneen kauden kilpailuissa hienosti. Hän sijoittui kolmanneksi sekä Kajaanin taitoluistelijoiden kutsukilpailussa, joka pidettiin lokakuussa viime vuoden puolella, että…

  9. Kaikki Etelä-Pohjanmaalla ulkoilevat voivat nyt kertoa ulkoilutottumuksistaan sekä näkemyksensä maakunnan tärkeimmistä virkistysalueista ja -reiteistä vastaamalla juuri avattuun kyselyyn. Etelä-Pohjanmaan liiton toteuttamassa verkkokyselyssä on mahdollisuus esittää toiveita myös uusien virkistysalueiden tai ulkoilureittien perustamisesta.

  10. Sähköasennus ja -urakointiyhtiö Voima-asennus Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on 1.6.2021 alkaen nimitetty Sampo Niemitalo. Niemitalo seuraa työssä yhtiön pitkäaikaista toimitusjohtajaa Aulis Latvalaa.