Uutiset

  1. LAPPAJÄRVEN ja Vimpelin kunnat tarjoavat vuosittain 50 henkilölle mahdollisuuden parantaa jaksamistaan elintapaohjauksen avulla. Toiminta järjestetään Hotelli Kivitipun johdolla ja toteutetaan lähipalveluna Kivitipussa ja Vimpelissä. Palveluun pääsee käsiksi joko terveydenhuollon ammattilaisten, etsivän nuorisotyön tai työllistämishankkeiden kautta. Kuntalainen voi myös itse olla aktiivinen ja tiedustella mahdollisuutta päästä mukaan toimintaan.

  2. Energiatehokkuus, turvallisuus ja viihtyisyys lisääntyvät Aisaparin alueen kylillä ja yhdistyksissä esimerkiksi viidentoista ilmalämpöpumpun ja kahdentoista sydäniskurin verran. Leader Aisaparin Pikkolo5-hanke houkutti yli neljäkymmentä yhdistystä hakemaan tukea hankintoihin.

  3. JÄRVISEUDUN Sanomien myyntipäällikkö Ari Ahvenlampi pitää työtään sopivana sekoituksena tuttua paikallislehtityötä ja asiakkaiden palvelemista sekä kehittymistä ja uudistumista lehtialan murroksessa.

  4. Kuudella paikkakunnalla järjestettiin kuun vaihteessa ”Mitä minulle kuuluu?” -niminen tapahtumakiertue. Tapahtumien tarkoituksena oli herättää ihmisiä miettimään, mitä heille kuuluu koronan ja eristäytymisen aiheuttaman matalapaineen aikana. Mukana oli tietoa, kohtaamisia ja näytteilleasettajia, ja kävijät saivat tietoa eri yhdistyksien tarjoamista virikkeistä.

  5. LAPPAJÄRVEN kunnanvaltuuston kokouksen aluksi jaettiin huomionosoitukset rakennustarkastaja Virpi Tiaiselle Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitali kultaristillä, ja pankinjohtaja Esko Leväniemelle Suomen Leijonan Ritarikunnan ansioristillä.

  6. SAARIJÄRVELÄISEN kuvataiteilija Maisa Kiven näyttely Pitsiä ja samettia tuo Soinin kirjastoon tuulahduksen romanikulttuurista. Esillä on pääasiassa akryylitekniikalla toteutettuja teoksia, joiden pääosassa ovat romaninaiset.

  7. LOKAKUUSSA 2021 alkaneen Maatalousyrittäjävalmennuksen päätöstilaisuutta vietettiin perjantaina 29. huhtikuuta Järviseudun ammatti-instituutin Alajärven toimipisteessä. Erityisesti sukupolven- ja omistajanvaihdosta suunnitteleville maatilan jatkajille sekä maatalousalalle aikoville suunnattua koulutusta on Jamissa järjestetty jo reilun 20 vuoden ajan.

  8. Vimpelin kunnanvaltuutettuja turhauttaa se, että he eivät koe tulevansa kuulluiksi asioita valmisteltaessa. Esimerkiksi iltakouluissa suunniteltuja ja päätettyjä asioita ei huomioida asiota toteutettaessa, eikä päätöksenteossa tarvittavaa tietoa ole aina saatavissa.

  9. KAHDEN vuoden koronatauon jälkeen on jälleen täysimittaisen Musiikki- ja gastronomiafestivaali Soinillisen aika. Viikonloppuna 17.–19.6. kuullaan Soinissa monipuolinen kattaus musiikkia keskiajalta tähän päivään. Kuuden vuoden ikään ehtinyt festivaali on jälleen kiinni ajan hermossa: sisältöön vaikuttavat niin suomalaisen musiikkielämän uusimmat tuulet, sesongissa olevat raaka-aineet kuin Ukrainan sotakin. Festivaali auttaa myös konkreettisesti ukrainalaisia lapsiperheitä lahjoittamalla avajaiskonsertin tuoton UNICEFin hätäapurahastolle.

  10. Pohjanmaan poliisin neuvottelukunta kokoontui 26.4.2022 järjestäytymiskokoukseen. Neuvottelukunnan puheenjohtajaksi valittiin aikaisemmin neuvottelukuntaa johtanut Tapio Höykinpuro Alajärveltä. Varapuheenjohtajaksi valittiin Esa Saarinen Ilmajoelta.