Uutiset

 1. Etelä-Pohjanmaan liitto on käynnistänyt maakunnan nuorille suunnatun Unelmakökkä-kilpailun, jossa tarkoituksena on hakea näkemyksiä Etelä-Pohjanmaan myönteisestä tulevaisuudesta vuonna 2050. Kilpailutöistä välittyviä näkemyksiä on tarkoitus hyödyntää myös maakunnan strategiatyössä.

 2. Hakkuuaikomukset Etelä-Pohjanmaan yksityismetsissä laskivat tammi-elokuussa verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan, kerrotaan Suomen metsäkeskuksesta. Pudotusta on tapahtunut erityisesti uudistushakkuiden osalta.

 3. Vedolla luvassa välieräherkkua

  VIMPELIN Veto nousi puolivälieräsarjan voittoon sunnuntaina Hyvinkäällä. Saarikentällä Tahko kaatui lauantaina 2–0 (6–3, 4–0). Veto kohtaa viikonlopun välierissä Sotkamon Jymyn, joten luvassa on jälleen El Classicoa. Joensuu on kolmas välieräjoukkue, Kitee ja Kouvola ratkovat paremmuutensa lopullisesti keskiviikkona.

 4. KUNNANJOHTAJA Teemu Kejosella on meneillään viimeinen työviikko Evijärvellä. Hän aloittaa Askolan kunnanjohtajana Uudellamaalla syyskuun viimeisenä päivänä.  –On ollut hieno tilaisuus olla kehittämässä Evijärveä ja kirjoittaa omalta osaltani kunnan tarinaa viiden vuoden ajan,…

 5. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin koronatilanne muuttui viikonvaihteessa, kun Kurikan terveyskeskuksen työntekijällä todettiin perjantaina koronavirustartunta. Altistuneet saatiin nopeasti kartoitettua sairaanhoitopiirin ja JIKky:n yhteistyönä, niin että kaikkiaan 41 henkilöä asetettiin…

 6. Vaan kuinka lopulta käy, löytyykö kultaa edes hampaan paikkojen verran, kuka joutuu Pyrkyrinpalstalle vai lähteekö Hautalehto keltaisella veneellä Pietarsaareen? Asia selviää vain lukemalla kirja.

 7. Alajärven Liikunta-Aalto -hanke on onnistunut tähän mennessä odotuksiakin paremmin aktivoimaan ihmisiä liikkeelle. Jutussa kerrotaan myös hankkeen kuulumiset.

 8. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Alkio kertoo, ettei Kejosen lähtöön liity mitään dramatiikkaa. Se oli kunnan johtoryhmällä etukäteen tiedossa. Kunnan päätöksenteko pyörii kyllä, mutta työmäärä kasvaa.

 9. ETELÄ-POHJANMAAN sairaanhoitopiirin koronatilanne on säilynyt rauhallisena, eikä uusia tartuntoja ole todettu viime lauantain jälkeen. Tartuntojen määrä on 62. Sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita. COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän…

 10. Siitä, onko Sivuluisurockille luvassa jatkoa ensi vuonna, ei ole vielä ehditty keskustella syvällisemmin. "Eiköhän se lokakuussa viimeistään selviä, onko jatkoa tulossa. Mutta todennäköisemmin on kuin ei ole", Nieminen arvioi. Hän kertoo samalla myös, että Päivärinteen rakennustyöt viivästyivät viikolla. Pub Sivuluisun omistamastaasumiskotitoiminnasta tulee tulevaisuudessa Juosvil oy:n päätoimi.