Uutiset

  1. JÄRJESTÖJEN rooli tulevassa soteuudistuksessa on merkittävä ja se tulee vaikuttamaan kaikkiin järjestöihin. Etelä-Pohjanmaalle ollaan perustamassa monialaista maakunnallista Järjestöneuvostoa, joka tulee olemaan kaikkien maakunnassa toimivien järjestöjen ääni.

  2. Koronavirukselle altistuminen on ollut mahdollista Kauhavan S-marketilla keskiviikkona 1.9. klo 7–13, torstaina 2.9. klo 15–22 sekä perjantaina 3.9. klo 15–22, tiedottaa Kaksineuvoinen.

  3. Aluellinen yhteistyöryhmä Nyrkki linjasi kokouksessaan 6.9.2021 Etelä-Pohjanmaan jatkavan leviämisvaiheessa. Viimeisen kahden viikon ilmaantuvuus on 86,5 ja tartuntoja on todettu 167 kappaletta. Alueen tilanne on mennyt parempaan suuntaan ja rokotukset ovat edenneet. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä yksi koronaviruspotilas.

  4. SEINÄJOEN Taiteilijaseura juhlii 60-vuotista taivaltaan Nelimarkka-museolla lauantaina avatulla Hetki ja tulevaisuus -näyttelyllä, joka on avoinna 9. tammikuuta 2022 saakka.

  5. SYYSKUUN ajan Villa Väinölässä esillä olevassa Tarja Paimenen Kasvumaa-näyttelyssä nousevat esille hänen juurensa Alajärvellä, varhaisen lapsuuden kuvat, muistot ja minuuden etsiminen.

  6. LAULAJA Marion Rungin ei tarvinnut harkita pitkään, kun Lea Vasalampi soitti Vimpelistä ja pyysi esiintymään hyväntekeväisyyskonsertissa, jonka tuotto lahjoitetaan Viipurin juutalaisille.

  7. PERINTEINEN jääkäriseminaari siirrettiin koronaepidemian vuoksi syksyyn, mutta lopulta se päätettiin toteuttaa pääasiassa videomuodossa. Seminaari kuvataan lauantaina 11. syyskuuta ja julkaistaan perjantaina 17. syyskuuta kello 18 Kauhavan elämänlaatupalveluiden…

  8. JÄRVI-POHJANMAAN perusturvalautakunta päätti 31. elokuuta pitämässään kokouksessa, että Lappajärvellä luovutaan lämpimien aterioiden kuljetuksesta koteihin, sillä yhteistoiminta-alueella tulee kaikkien toimintojen olla tasapuolisia asiakkaiden saaman palvelun ja hinnan suhteen.

  9. VIMPELILÄINEN, Kuortaneen Urheilulukion painilinjalla opiskeleva ja Perhon Kiriä edustava 17-vuotias Onni Mäkelä paini Kuortaneella kreikkalais-roomalaisen painin U17, 71-kiloisten sarjassa Suomen mestariksi ja vanhempien, U20, 72-kiloisten sarjassa SM-pronssia. SM-kisat järjestettiin Kuortane-hallissa 28.–29.8.

  10. Etenijäkuningatar Emilia Itävalo ja lyöjäkuningas Janne Mäkelä Superpesiksen kuukauden pelaajiksi.