Uutiset

  1. Pesäpalloliitto on tehnyt päätöksen siirtää superpesiskauden alkua kolmella viikolla. Miesten ja naisten Superpesiksen avausottelut pelataan toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Suunnitellut runkosarjan ottelumäärät ja pudotuspelien rakenne pysyvät ennallaan.

  2. YLIKYLÄN koulu lakkautetaan 1. elokuuta 2021 alkaen.

  3. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä ei aseta pääsiäistrulleille ulkonaliikkumiskieltoa: -Hyvän pääsiäisen toivotukset on syytä antaa ulkotiloissa, tai ihmiset voivat halutessaan jättää pääsiäistrulleille ”palkan” ulko-ovelle valmiiksi.

  4. Nyt valmistuneessa selvityksessä inventoitiin kaikista Etelä-Pohjanmaan kunnista sellaiset modernin rakennusperinnön kohteet ja alueet, jotka arvioitiin potentiaalisesti maakunnallisesti arvokkaiksi. Tavoitteena oli tuottaa ajantasainen ja yhtenäinen tietopohja Etelä-Pohjanmaan uudemmasta rakennusperinnöstä. Mukana on useita kohteita myös Järviseudun kunnista ja entisistä kunnista.

  5. Kortesjärveläissuunnistaja Sampo Sankelo valmistautuu uuteen kauteen EM-kisojen jäätyä väliin kahteenkin otteeseen.

  6. OLOSUHTEIDEN armoilla hiihdettiin Lappajärven Veikkojen 110-vuotisjuhlahiihto kymmenen lämpöasteen ja auringon ”helliessä” sohjoisessa kelissä kisailleita hiihtäjiä ja laturetkeläisiä.

  7. Evijärven Urheilijoiden Liisa Äyrä ja Lappajärven Veikkojen Martti Mäkelä soutivat viikonloppuna suomenennätysaikoja omissa ikäsarjoissaan, ja evijärveläinen Aimo Järvelä voitti pohjoismaiden mestaruudet sekä 1 000 että 200 metrillä.

  8. Tulevat vanhan ajan maaseudun elämästä kertovat elokuvat julkaistaan yksi kerrallaan Väinöntalon YouTube-kanavalla perjantaina 2.4., lauantaina 3.4. ja sunnuntaina 4.4.

  9. Suomi on jakautunut hirvieläinten kannanhallinnassa kahtia. Suurimmassa osassa maata hirvieläinten kannanhallintaa hoidetaan hyvässä yhteistyössä maanomistajien, metsästäjien, riistahallinnon sekä sidosryhmien kanssa. Valitettavasti tämä ei kuitenkaan toteudu kaikissa maakunnissa.

  10. TALOUSVAIKEUKSIEN kanssa painiskellut Alajärven Nuorisoseura ei aio luovuttaa taistelutta. Vaikka konkurssin uhkaa on jo jostakin suunnasta väläytelty, tehdään kaikki mahdollinen, ettei se toteudu, kertoi Etelä-Pohjanmaan Nuorisoseura ry:n toiminnanjohtaja Sanna Kivilahti. Maakunnallinen nuorisoseurayhdistys auttaa jäsenyhdistystään selviämään hankalasta tilanteesta.