Uutiset

  1. Juttuun lisätty Laukkosen haastattelu 9.5.2022 klo 17.05.

  2. EVIJÄRVEN kunnanhallitus antoi huhtikuun viimeisessä kokouksessaan kunnan lausunnon Evijärven säännöstelyluvan muuttamista ja valmistelulupaa koskevassa asiassa. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kuulutti maaliskuussa uudelleen Evijärven säännöstelyluvan muuttamista ja…

  3. SILLANKORVAN JUOKSU kilpailtiin lauantaina Evijärvellä. Sateisesta säästä huolimatta osanottajia oli mukavasti.   Päivän nopein oli miesten yleisessä sarjassa juossut Vimpelin hiihtoseuran Simeon Hyyppä. Hän tuli maaliin kymmenen kilometrin matkalta tasan 38 minuutin kohdalla, 16…

  4. VILLA Nelimarkka on täyttynyt paikallisten taiteilijoiden ja alueen nuorten Tartu maisemaan -hankkeen puitteissa tekemistä maisema-aiheisista taideteoksista. Taideteokset osoittavat, että maisemaa voi lähestyä tavoin, joita ei itse ole tullut ajatelleeksikaan.

  5. KORTESJÄRVEN Järvi-Veikot järjestää kansallisen sprinttisuunnistuskilpailun 11.5.2022 Evijärvellä kello 18.30 alkaen. Kilpailukeskus on Evijärven Nuorisoseuralla ja kilpailumaasto on Viskarinmäen taajama.

  6. KAIKEN pitäisi olla kohdallaan, kun naisten Ykköspesiskausi starttaa viikonlopulla Lavettarien osalta kaksoisotteluilla Kuopiossa ja Siilinjärvellä. Pitkä harjoituskausi lokakuun alkupuolelta saakka lupaa testi- ja harjoitusotteluiden tulosten valossa hyvää kautta.

  7. Kuvataidekoulu Eeron oppilaiden taidenäyttely, jossa pääosassa ovat heidän sielunmaisemistaan maalaamansa teokset, on esillä Alajärvellä Villa Nelimarkassa.

  8. KOKOOMUKSEN kansanedustaja Janne Sankelo esittää viljankuivauksessa käytettävän nestekaasun verokohtelun korjaamista. Eduskunta on hyväksynyt aikaisemmin nestekaasun verokohteluun liittyvän valtionvarainvaliokunnan mietinnön. Lausuma ei ole kuitenkaan johtanut neutraalin palautusjärjestelmän käyttöönottoon.

  9. Pohjanmaan Kokoomuksen kevätpiirikokous pidetiin Kuortaneella 6.5.2022. Kokoukseen poliittisen tilannekatsauksen toi puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo. Orpo puhui kokouksessa venäläisestä energiasta irtaantumisesta, maatalouden kassakriisistä ja Ukrainan sodasta. -Hallituksen myöntämä 300 miljoonan maatalouden tukipaketti ei kohdennu oikein. Rahat tulisi käyttää tilojen kannattavuuden parantamiseen ja maksuvalmiuteen, linjasi Orpo. Piirikokous hyväksyi kokouksen julkilausumaksi ”Kotimaisille energiaratkaisuille vahva tuki”.

  10. NELJÄS alajärveläisen Marjatta Juutin julkaisemista teoksista on runokirja Matkan varrella. Hänen aikaisemmat kirjansa ovat puutarha-alan oppikirja, muistelmateos Juurta jaksain nähtynä sekä kaksi vuotta sitten ilmestynyt lastenkirja Woi Wimpelis Wompelis Pyhävuoren peikko.