Uutiset

 1. Järvi-Pohjanmaan perusturvajohtaja Tanja Penninkangas tiedotti perjantaina aamupäivällä, että Alajärven kaupungin alueella on todettu Lehtimäen tartuntaryppääseen liittyen yhteensä 25 positiivista koronatartuntaa 14.-20.11.2020 välisenä aikana. Luku kasvoi tänää neilisestä kahdella uudella tartunnalla. Alueena Alajärvi on pandemian kiihtymisvaiheessa.

 2. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen, 19.11.2020, seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin, pääosin tartuntoihin Järvi-Pohjanmaan alueella. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 224. Sairaalahoidossa on neljä koronapotilasta.

 3. Kuntayhtymä Kaksineuvoinen tiedotti, että influenssarokotteiden kysyntä on ylittänyt valtakunnallisesti odotukset ja aiheuttanut siten rokotteiden saatavuuteen ongelmia. -Myös Kaksineuvoisen alueella olemme joutuneet keskeyttämään toistaiseksi rokotusten ajanvaraukset.

 4. Soinin koronasaldo nyt kahdeksan

  Soinin kunta tiedotti tiistai-iltana, että sen alueella on todettu kahdeksan koronatartuntaa, ja Soini kuuluu Lehtimäen ja Alajärven ohella alueeseen, jossa on siirrytty perustasolta kiihtymisvaiheeseen.

 5. Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella on todettu eilisen 18.11.2020 jälkeen 11 uutta COVID -19 –tartuntaa. Tällä hetkellä Lehtimäen tartuntaryppääseen liittyy 23 positiivista tartuntaa. Tiistai-iltana kokoontunut perusturvalautakunta päätti kieltää yli 50 hengen kokoontumiset 4.12. asti, ja että opetuksen järjestäjä voi tarvittaessa siirtää perusopetuksen yksiköiden toiminnan etäopetukseksi.

 6. Eteläpohjalaisen matkailualankehittämisen tueksi on käynnistetty Etelä-Pohjanmaan Matkailufoorumi. Matkailufoorumi on verkostojen verkosto, jossa matkailu- ja palvelualan yrittäjät, yhdistykset sekä kehittäjät kokoontuvat säännöllisesti yhteen käsittelemään alan ajankohtaisia asioita sekä suunnittelemaan tulevia toimenpiteitä.

 7. Suksi poikineen ja kaverit kans’

  ANTERON Aittamuseon aarteisto on kasvanut suksikokoelman osalta, kun Antero Mattila on hankkinut lisää vanhoja, murtomaahiihtoon käytettyjä puusuksia.

 8. Järviseudun pitäjäseurojen yhteenliittymä, Järviseutu-Seura, toimittaa paikoilleen Kraatterijärven opastussuunnitelma -hankkeen ensimmäisessä vaiheessa suunnitellut opastekyltit.

 9. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 18.11.2020 yksitoista uutta koronavirustartuntaa. Kaikki tartunnat liittyvät tartuntaketjuun Lehtimäellä. Osa sairastuneista on ollut jo karanteenissa. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 217. Luku päivittyy nettisivulle viiveellä. Sairaalahoidossa on neljä koronapotilasta.

 10. Järvi-Pohjanmaan peruspalvelujohtaja Tanja Penninkangas siirtyy joulukuussa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriin sote-palveluiden ja tietojohtamisen ICT digi -kehittämispäälliköksi. Peruspalvelujohtajan sijaisuutta hoitaa Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksen vastaava hammaslääkäri, hammaslääketieteen tohtori Jaakko Anttila Lappajärveltä, kunnes uusi peruspalvelujohtaja valitaan.