Uutiset

  1. Edellisen 29.1.2021 annetun tiedotteen jälkeen Järvi-Pohjanmaan alueella on todettuyksi uusi koronatartunta. Tartunta on todettu lappajärveläisellä henkilöllä ja tartunta on saatu ulkomailta. Tartunnanjäljitys on tehty ja karanteeniin asetettiin neljä henkilöä. Tällä hetkellä Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on yhteensä 12 henkilöä eristyksissä tai karanteenissa.

  2. Koronarokotusten pääpaino siirtyy nyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen linjauksen mukaisesti entistä voimakkaammin ikäihmisiin.  Vuonna 1941 ja sitä aiemmin syntyneiden koronarokotukset päästään aloittamaan Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa viikolla 7.   Rokotukseen ovat tässä…

  3. KUNTAYHTYMÄ Kaksineuvoinen tiedotti tänään uusista mahdollisista altistuspaikoista Kauhavalla, joissa on liikkunut myöhemmin koronapositiviiseksi todettu henkilö ilman maskia.  Kaikkia samaan aikaan tiloissa olleita pyydetään seuraamaan vointiaan 14 vuorokauden ajan mahdollisesta…

  4. Vaasan hätäkeskus sai aamuyhdeksän jälkeen tiedon nokipalosta hormissa Evijärven Vasikka-aholla. Kello 10:22 ilmoitettiin, ettei vahinkoja sattunut.  

  5. ALAJÄRVEN keskustassa sijaitsevan kulttuuritalo Villa Väinölän tapahtumavuosi käynnistyy maaliskuussa.

  6. SISÄINEN palo pelata jalkapalloa, iso halu kehittyä pelaajana ja kasvaa myös ihmisenä on vienyt jalkapalloilija Emmi Alasen Lappajärveltä ammattilaisurheilijaksi Ruotsin naisten pääsarjaan, Damallsvenskaniin. Naisten maajoukkueen, Helmareiden, luottopelaaja aloitti kolmannen vuotensa keskikenttäpelaajana Växjö DFF:n riveissä.

  7. Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki päätti kokouksessaan 1.2. jatkaa aikaisempia suosituksiaan 28.2. asti. Suositusten jatkaminen perustuu siihen, että olemme edelleen kiihtymisvaiheessa ja useissa ympärillä olevissa maakunnissa tilanne on mennyt huomattavasti huonompaan suuntaan, joka…

  8. TEAMS-YHTEYDELLÄ järjestetyssä Vimpelin kunnan yhdistysillassa yhdistyksille kerrottiin avustuksista, joita kunta myöntää kolmannen sektorin toimintaan, sekä kannustettiin ilmoittamaan tapahtumista EP-kalenterin (Etelä-Pohjanmaan tapahtumakalenteri) kautta.

  9. Vuosi 2020 oli monessa mielessä poikkeuksellinen vuosi ja tämä heijastuu selvästi myös Pohjanmaan poliisin tilastoissa.

  10. Kirkkovaltuusto valitsi kirkkoneuvoston kokoonpanon ja myönsi määrärahaa suoratoiston laadun parantamiseen tähtääviin toimenpiteisiin nettilähetysten noustua tärkeäksi osaksi toimintaa pandemia-aikana.