Uutiset

  1. Järviseudun Pallokerho juhlii 25. vuottaan kuluvalla kaudella. Edustusjoukkue on saanut uutta virtaa U19-ryhmästä, joka harjoittelee sen kanssa. Juniorityössä halutaan laittaa panoksia erityisesti kiekkokouluun, jossa lapset pääsevät tutustumaan lajiin. –Haluamme juhlavuoden heijastuvan toimintaan monella tapaa. Yhteisöllisyyttä, seurahenkeä, yhdessä tekemistä, positiivista ilmapiiriä ja innostumista tarvitaan tässä ajassa, toteaa seuran valmennuspäällikkö Jussi Virtanen.

  2. Kuntayhtymä Kaksineuvoinen tiedottaa, että Kortesjärvellä on voinut altistua koronatartunnalle.

  3. Eteläpohjalaisen maaseudun elinvoimaisuuden ja vetovoimaisuuden kehittämiseen keskittyvä Landemia-hanke on hyvässä vauhdissa. Eteläpohjalaiset Kylät ry:n kumppanina hankkeessa on Luonnonvarakeskus. Tavoitteena on saada alueelle uusia asukkaita sekä edistää monipaikkaista asumista ja paikkariippumatonta työtä.

  4. SAULI Viinamäki on rakentanut Alajärven Viinamäelle, lapsuudenkotinsa läheisyyteen puistopuutarhan, jossa nurmikentät, puiden ja pensaiden reunustama polku, pihan rakennukset sekä alueen halki kiemurteleva jokiuoma muodostavat todellisen kesäkeitaan. Paikan nimi on Suutarinpuisto.

  5. Lappajärven Iso Saapasnevan alueelle on suunnitteilla seitsemän voimalan tuulivoimapuisto aiemman 10 voimalan sijaan. Myös voimaloiden kokonaiskorkeutta on päätetty laskea aiemmasta.

  6. Piispa Simo Peura seurueineen vierailee Kauhavan seurakunnassa pitämässä piispantarkastusta perjantaista sunnuntaihin tällä viikolla. Perjantaina ohjelmassa on kouluvierailu, kaupungin johdon tapaaminen, yritysvierailut MSK-groupissa ja Härmän Liikenteellä sekä illalla Sykemessu…

  7. Aluellinen yhteistyöryhmä Nyrkki linjasi kokouksessaan 13.9.2021 Etelä-Pohjanmaan siirtyvän takaisin kiihtymisvaiheeseen. Viimeisen kahden viikon ilmaantuvuus on 58 ja tartuntoja on todettu 112 kappaletta. Tällä hetkellä tartunnanjäljitys toimii ajallaan, koronapositiiviset tavoitetaan nopeasti vastauksen saapumisesta ja vastausviiveitä testauksesta tulokseen ei juurikaan ole.

  8. Maanantaina 13.9. Järvi-Pohjanmaan alueella Vimpelissä on todettu positiivinen koronatartunta, joka on peräisin muualta Suomesta, tiedottaa Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä.

  9. Satu Koski pohtii, pitäisikö evijärveläisten ottaa ensi kevään pyöräilymaaottelun voittaakseen oppia 1990-luvun alkupuolelta. Silloin veteliläisten ja kaustislaisten välisissä maaotteluissa veteliläiset muun muassa ajoivat traktoreiden peräkärryillä pyöriä sivukyliltä kuntien rajalle, ja järjestivät mehutarjoiluja, jotta pyöräilijät jaksoivat vetää useamman suorituksen.