Uutiset

  1. ALAJÄRVELLÄ kaavoittaminen on vireää; tekeillä tai suunnitteilla on lukuisia kaavahankkeita, kertoi kaavoituspäällikkö Kirsi Haapa-aho esitellessään kaupungin kaavoituskatsausta.

  2. LAPPAJÄRVEN VEIKKOJEN yleisurheilujaosto järjestää tänäkin kesänä aktiivisesti kilpailuja ja kuntoilutapahtumia. Lappajärven ympäripyöräily järjestetään mehupisteineen lauantaina 18. kesäkuuta ja perinteinen Tulivuorijuoksu 16. heinäkuuta. Tapahtumien osanottomaksut käytetään suoraan nuorten yleisurheilutoiminnan pyörittämiseen.

  3. Alle 18-vuotiaiden tyttöjen jääkiekon MM-kisat pelataan 6.-13. kesäkuuta USA:n Madisonissa. Joukkueeseen on valittu JPK:n ”juniorimyllyn” läpikäynyt Sofia Kari.

  4. LISTAUS kirjailija Antti Tuurin töistä on hengästyttävää luettavaa. Hän on kirjoittanut proosan ohella monessa tyylilajissa ja kuuluu kirjailijana maamme arvostetuimpiin. Toukokuun lopussa Tuuri vihitään Helsingin yliopiston kunniatohtoriksi.

  5. Alajärven kaupunginhallituksen päätöksiä 16. toukokuuta pidetystä kokouksesta.

  6. LAUANTAINA 21. toukokuuta Alajärven monitoimihallissa järjestettävien Asumista ja hyvinvointia’22 -messujen järjestäjät ovat valmiina vastaanottamaan kävijöitä runsain määrin, kertoo JPYP:n yrityspalvelupäällikkö Maria Ahvenniemi. Asumista ja hyvinvointia’22 -messut kokoavat alueen toimijat yhteen jo yhdeksättä kertaa.

  7. HIDAS nop, nop, toinen, nop,nop, opastaa Kauhavalainen Anne-Mari Sillman Alajärven nuorisoseuran lattialla pyörähteleviä Kansalaisopiston lavatanssikurssilaisia. Iloisia kasvoja, keskittyneitä ilmeitä, naurua. Neliörumban opettelua seuratessa on helppo havaita tanssin kokonaisvaltaiset vaikutukset hyvinvointiin.

  8. KOLMIULOTTEISET työt kuten veistokset ja savityöt ovat aina lasten suosikkeja, tietää Kuvataidekoulu Eeron opettaja Marjut Mässbacka. Vimpelin ryhmien kevätnäyttely Paikka auringossa sai nimensä auringonpalvojista, jotka koottiin Vimpulan ikkunaan.

  9. KEVÄT on edennyt siihen pisteeseen, että maatiloilla on päästy aloittamaan peltotyöt ainakin osittain. Viime vuoteen verrattuna toukotyöt ovat kuitenkin viivästyneet. –Viikko ainakin ollaan myöhässä kylvöistä, toteaa Evijärven MTK:n paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Janne Koskimäki.

  10. VIMPELIN tekninen lautakunta hyväksyi kokouksessaan 11. toukokuuta saamansa tarjouksen Pumptrack-radasta.