Uutiset

 1. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä tiedotti, että Alajärven kaupungin alueella on todettu yhteensä 59positiivista koronatartuntaa 14.-25.11.2020 välisenä aikana. Luku kasvoi eilisestä viidellä uudella tartunnalla.

 2. Soinin kunta tiedotti keskiviikkona iltapäivällä, että Soinissa on todettu 24.11.2020 koronavirustartunta kahdella yhtenäiskoulun oppilaalla. Tapaukseen liittyy Soinissa noin 40 altistunutta, jotka kaikki on tavoitettu ja asetettu karanteeniin eilisillan aikana. Altistuneiden joukossa on koulun oppilaita ja henkilökuntaa.

 3. Tiistaina 15 uutta koronatartuntaa

  Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti, että tiistaina sen alueella todettiin viisitoista uutta koronavirustartuntaa. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 281.

 4. VIMPELIN Vedon Superpesis-joukkueen pelaajien pelipaitoja myydään seuran kassan kartuttamiseksi huutokaupalla seuran sivulla.

 5. Tiistaina kävi ilmi, että 30 henkilöä on altistunut koronatartunnalle Evijärven yläkoulussa.

 6. 20 vuotta luontaiselämää ja eläinten hoitoa Lappajärven rannalla Vimpelin Pokelassa tiivistyivät Liisa Salon mielessä 20 tarinaksi, joissa kuvataan perheen kesä jäiden lähdöstä ensimmäisiin lumihiutaleisiin. Kirjan päätyminen julkaisuvalmiiksi kaksi vuosikymmentä myöhemmin on nostanut nuo ajat Salon mieleen ja senaikaiset asiat tulevat jopa uniin.

 7. SUOMEN Kotiseutuliiton kahdeksan Kotiseututyön ansiomitalin saaneen joukossa on soinilainen Lasse Autio. Kyseinen mitali on Kotiseutuliiton korkein tunnustus. Sen myöntäminen edellyttää saajalta maakunnallisia tai valtakunnallisia ansioita kotiseututyössä tai erittäin merkittäviä ansioita paikallisessa kotiseututyössä.

 8. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä tiedotti iltapäivällä, ettei koronapositiivisten määrä ole kasvanut eilisen tiedonannon jälkeen. Alueella on todettu 54 koronatartuntaa.

 9. LAPPAJÄRVEN valtuustosalissa järjestettiin torstaina 19.11.2020 tilaisuus, jossa esiteltiin suunnitelmaa Kärnänsalmen ruoppaamiseksi.

 10. LAPPAJÄRVEN Yrittäjien viime perjantaina pidetyssä kokouksessa julkistettiin Vuoden Yrittäjä ja yhdistykselle valittiin myös uusi puheenjohtaja. Vuoden yritys ja yrittäjä 2020 Lappajärvellä on Volcano Fur ky, Lappajärven Verho- ja Mattotalo, yrittäjänä Taina Kangas.