Uutiset

  1. Hankkijan tilanne on herättänyt keskustelua Kortesjärvellä. Paikalliset aktivoituivat asian suhteen ja ovat palaveeranneet Hankkijan toimijoiden kanssa.

  2. Sunnuntaina järjestettyjen kuntavaalien tulokset saivat aikaan muutoksia valtuustojen kokoonpanoissa Evijärvellä sekä Kauhavalla.

  3. Evijärvi on yhtenä pilottikuntana Etelä-Pohjanmaalla toteutettavassa Landemia-hankkeessa. Hankkeen tarkoituksena on tarttua viimeisen väestönkehitysennusteen härkää sarvista.

  4. Ensi sunnuntaina järjestetään Avoimet puutarhat-tapahtuma. Kortesjärveläinen Paula Ojanperä osallistuu tapahtumaan Fräntilässä sijaitsevalla puutarhallaan.

  5. SUOMEN Keskustan ääniharavana Lappajärvellä suhdeluvun perusteella on Ville Ala-aho. Ville Ala-aho sai 69 äänellään suurimman vertausluvun 809,0.

  6. MATTI Latvala oli vaalien ääniharava Vimpelissä 99 äänellään. Koska Haloo Vimpeli sai eniten ääniä, on Latvalan suhdeluku suurin, 508,0. –Jotakin on tehty oikein koska tulos on näin hyvä, ja Haloo Vimpeli nappasi 35 prosenttia annetuista äänistä, toteaa jo toistamiseen eniten ääniä saanut Vimpelin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Matti Latvala.

  7. ALAJÄRVEN valtuuston ääniharava, Perussuomalaisten Jukka Kangastie on tyytyväinen paitsi saamaansa 171 ääneen, myös Perussuomalaisten ryhmän kokoon ja kokoonpanoon uudessa valtuustossa. Perussuomalaiset nousi Keskustan jälkeen toiseksi suurimmaksi ja jakaa paikkamäärissä toisen tilan Kokoomuksen kanssa seitsemällä paikalla.

  8. JOKIN aikakausi sai päätöksensä viime maanantaina 14.6.2021, kun kunnallisneuvos Martti Lassila oli Vimpelin kunnanvaltuustokauden viimeisessä kokouksessa. Lassila päättää pitkän luottamusmiesuransa tähän kauteen.

  9. Edellisen, 31.5.2021 annetun tiedotteen jälkeen Järvi-Pohjanmaan alueella on todettu yksi uusi koronatartunta, vahvisti alueen pandemiajohtoryhmä maanantaina. Tartunta on peräisin ulkomailta tulleelta henkilöltä ja se todettiin jo maahan saapumisen yhteydessä. Järvi-Pohjanmaan alueella on todettu yhteensä 141 positiivista koronapotilasta koko epidemian aikana.

  10. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin koronatilanne on pysynyt perustasolla. Viimeisen viikon aikana todettiin yhdeksän uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on 875, tiedotti Nyrkki kokouksensa jälkeen maanantaina 14. kesäkuuta.