Uutiset

  1. Lapuan hiippakunta tiedotti tuomiokapitulin 22.9. tekemästä aloitteesta seurakuntarakenteen uudistamisesta Järvi-Pohjanmaan rovastikuntaan kuuluvien Kauhavan, Alajärven, Lappajärven, Evijärven ja Vimpelin seurakuntien osalta.

  2. KAUHAVAN kaupunki on käynnistänyt Kortesjärven taajaman yleiskaavan laatimisen. Suunnittelun tavoitevuosi on 2040. Suunniteltava kaava on niin sanottu oikeusvaikutteinen osayleiskaava, jolla ohjataan tulevaa asemakaavoitusta ja muuta maankäyttöä. Yksittäisiä rakennuspaikkoja tällä osayleiskaavalla ei suunnitella.

  3. VUODEN takaisesta vertailuajankohdasta työttömien työnhakijoiden määrä Etelä-Pohjanmaalla laski 1745 henkilöllä, eli 23,9 prosentilla. Suhteellisesti enemmän laskua oli vain Ahvenanmaalla (-46,4 %) ja Pohjanmaalla (-29,6 %). Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä laski vuoden takaisesta 14,8 prosentilla. Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (4,6 %), Kuortaneella (4,6 %), Vimpelissä (4,7 %) ja Ilmajoella (4,9 %).

  4. AULIS Latvala on jäämässä eläkkeelle 1.11.2021. Latvala on tehnyt pitkän työuran Lappajärven Sähkössä, Sähköasennuksessa ja viimeiseksi Voima-asennus osakeyhtiössä toimitusjohtajana.

  5. Kuntayhtymän alueen asukkaille aletaan antamaan kolmansia koronarokotteita.

  6. JÄRVI-POHJANMAAN perusturva ja Järvi-Pohjanmaan kansalaisopisto järjestävät tukihenkilö- ja tukiperhetoiminnan kurssin loka-marraskuun aikana Lakis Areenalla. Tukiperheitä ja henkilöitä tarvitaan jatkuvasti. Tällä hetkellä tukihenkilöä odottaa 8–12 lasta.

  7. ALAJÄRVEN kaupunginhallitus myönsi kokouksessaan 20. syyskuuta 2021 Pentti Moision kulttuuriperinnerahaston avustukset tämän syksyn osalta. Rahastolle tehtiin hakuaikana 17 hakemusta.

  8. EVIJÄRVEN Inankylästä kotoisin oleva Kauno Koivukangas, 81, tarttui järjestötoimintaan jo 18-vuotiaana. Urheilevasta nuorukaisesta tuli tuolloin Evijärven Urheilijoiden sihteeri. Sen jälkeen hän on ollut mukana monessa urheiluseuran valmennuksesta pankin hallituksen puheenjohtajuuteen ja kirkkovaltuuston puheenjohtajuudesta Järviseudun kuntien lakimiesyhdistykseen. Lähimpänä sydäntä on kuitenkin ollut kotiseututyö, johon syttyi kipinä hänen ollessaan kokoamassa valokuvanäyttelyä Lahdenkylään Väinö Tuomaalan kanssa.

  9. Aluellinen yhteistyöryhmä Nyrkki linjasi kokouksessaan 20.9.2021 Etelä-Pohjanmaan jatkavan kiihtymisvaiheessa. Kiihtymisvaiheessa pysymistä perusteltiin perusterveydenhuollon kovalla kuormituksella, ilmaantuvuuden perusteella, yli 1 prosentin koronatestipositiivisuudella ja Suomen alhaisimmalla rokotuskattavuudella.

  10. Vimpelin Veto halusi päättää tapahtumarikkaan kauden voittoon. Pronssimitalit ripustettiin vetolaisten kauloihin lauantaina Hiukan stadionilla.