Uutiset

  1. JÄRVI-POHJANMAAN perusturvalautakunta totesi kokouksessaan 21. syyskuuta, että talousarvion ylittymä vuoden loppuun mennessä on mahdollinen. Jotta talousarvio toteutuisi, tulisi laskennallisen toteumaprosentin olla kesäkuun lopussa 50 prosenttia. Nyt nettomenot olivat 54,9 prosenttia.

  2. Pelastuslaitos tiedotti perjantaina 24. syyskuuta, kello 21 jälkeen illalla työtehtävästä, joka liittyi ihmisen pelastamiseen vedestä.

  3. Jukka-Pekka Kujala on Vimpelin Vedon monitoimimies, jolle urheiluseuran asioiden pyörittäminen ja valmennustyö ovat enemmän kuin työtä: elämäntapa, jossa rakkaan ja tärkeän seuran hyväksi tekee kaiken mahdollisen.

  4. Korona on ollut kova kolaus Evijärven SPR:n ystäville, joiden yksi tärkeimmistä tehtävistä on tarjota piristystä vanhainkodin asukkaiden arkeen. Vaikka oikein missään ei ole voitu käydä, he ovat kuitenkin pitäneet seuraa toisilleen.

  5. Hakekuormassa olleessa kuorma-autossa syttyi pieni tulipalo tänään yhdentoista aikaan aamupäivällä Evijärvellä. Palokunta sammutti palon.

  6. Alajärven ja Vimpelin koululaiset pääsevät kokeilemaan toivomiaan harrastuksia Harrastamisen Suomen malli -hankkeen järjestämissä kerhoissa. Vimpelin Aapiskujan koululaiset tutustuivat seinäkiipeilyyn Luoma-ahon kylätalolla.

  7. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä tiedotti torstaina 23. syyskuuta, että koronatilanne Järvi-Pohjanmaalla on nyt rauhallinen. Myös koko Etelä-Pohjanmaalla koronatilanne on mennyt parempaan suuntaan. Uuden Covid-19 jäljitys- ja testausstrategian mukaisesti käytännöt sairaanhoitopiirin alueella muuttuvat.

  8. JÄRVI-POHJANMAAN perusturvassa käyttöön otetun Omalo-palvelun toivotaan omalta osaltaan vähentävän puhelinpäivystyksen ruuhkaa.

  9. Suomalainen energiayhtiö Pohjan Voima suunnittelee tuulipuiston rakentamista Alajärvelle. Suolasalmenharjun tuulipuiston hankealue sijaitsee noin kymmenen kilometriä Möksyn kylästä pohjoiseen. Hanketta käsiteltiin keskiviikkona Alajärven luottamushenkilöiden infotilaisuudessa.

  10. Kuntayhtymä Kaksineuvoinen tiedottaa, että myöhemmin koronapositiiviseksi osoittautunut henkilö on ollut liikkeellä Evijärvellä perjantaina.