Uutiset

 1. Viranomaistiedote

  VIRANOMAISTIEDOTE Voimakkaat ukkoskuurot aiheuttavat paikoin tuulivahinkoja lähituntien aikana Pohjanmaalla

 2. VIMPELIN Veto jäi pelien osalta juhannustauolle jo sunnuntaina, kun se otti hyvän ulkopelin siivittämänä Saarikentällä voiton Haminan Palloilijoista lukemin 2–0 (1–0, 7–3). Pelinjohtaja Tomi Niskasen mukaan tauko tulee sopivaan saumaan melko tiiviin pelirupeaman jälkeen.

 3. Sivistyslautakunta käsitteli laajenevan oppivelvollisuuden kuluja Vimpelin ja Alajärven lukioille sekä virassa olevien henkilöiden siirtoja.

 4. KORTESJÄRVEN kesän perinteinen kulttuuri- ja kotiseututapahtuma Suvipäivät on alkanut perinteisesti juhannuksena tansseilla, mutta tänä vuonna tanssit jäävät vielä koronan takia väliin. Muuta ohjelmaa onkin sitten kyllä tarjolla juhannuksenakin seurakunnan toimesta.

 5. LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa lahjoitti pelastusrenkaan Kirsilän uimarannalle lisäämään rannan turvallisuutta.

 6. Veikkolan pesäpallokentällä pelattiin naisten Ykköspesistä. Ottelu oli samalla Lappajärven Veikkojen 110-vuotisjuhlaottelu.

 7. Viestiliigan osakilpailu Lakeaharjulla tarjosi yllätyksiä toisensa jälkeen. Vaativan viestin voittivat Lahden Suunnistajat sekä Navi Mikkelistä.

 8. Evijärven Urheilijoiden vuonna 2022 vietettävien satavuotisjuhlien valmistelut ovat alkaneet. Puheenjohtaja Luomansuu on ollut tyytyväinen liikuntapanostuksiin Evijärvellä kuluneina vuosina.

 9. Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti-kyläseuran ja lähialuiden talkoolaisten yhteisponnistus on loppusuoralla, kun Lakis Areena vihittiin käyttöön sunnuntaina. Ohjelmassa oli hankkeen muistelua, kunnanjohtajan juhlapuhe, musiikkia, taloon tutustumista ja kirpputori. Kunniavieraana paikalla oli talon alkuperäinen rakennuttaja Martti Vainio.

 10. ALAJÄRVEN Uusikylässä sijaitsevalla Neuvosen tilalla avautuu juhannuksen jälkeen kotieläinpiha. –Ajatus sen perustamiseen on muhinut jollakin tapaa mielessä aina, mutta lopullinen niitti idealle oli, kun kävin pari vuotta sitten Limingassa Kukka- ja eläinpuisto Escurialiassa. Viime kesänä pihan toteuttaminen ei ollut järkevää, mutta nyt on talven aikana asiaa suunniteltu ja toukokuussa haettu luvat, kertoo yrittäjä Kati Neuvonen.