Uutiset

  1. LAPPAJÄRVEN museo on auki koko heinäkuun.

  2. LAPPAJÄRVI kunnan ilmeuudistus on valmistunut. Elinvoimalautakunnassa syksyllä 2020 alkaneen kuntamarkkinoinnin kehittämisprojektin tuloksena Lappajärven kunta on saanut uuden ilmeen, joka sisältää uuden logon, graafisen ohjeiston sekä sloganin.

  3. Tiistaina 22.6. iltapäivällä trombi kaatoi puita Risukankaan hautausmaalla Evijärvellä.

  4. ULKOMAISTA valkosipulia ei voi edes verrata kotimaiseen, sanoo Vuokko Yli-Kesäniemi. –Yötön yö nostaa aromitason aivan eri luokkaan. Valo tuo valkosipuliin hienon aromikkuuden samoin kuin suomalaisiin yrtteihin ja mansikkaankin.

  5. Suvinäyttely Kortesjärven kirjastossa tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikallisen kuvataideryhmän talven tuotoksiin.

  6. Kiinnostus golf-harrastukseen on kasvanut viimeisinä vuosina. Pelaajien määrän kasvu on näkynyt myös Lappäjärvellä.

  7. 112 Suomi -sovellus on mahdollista ladata puhelimeen sovelluskaupasta. Sovelluksen avulla on mahdollista toteuttaa paikannus hätätilanteessa.

  8. Juhannusta vietetään perinteisesti mökeillä ja veden äärellä ja valitettavasti juhannus on myös hukkumisten ja tulipalojen osalta kesän kriittisintä aikaa. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) antaa vinkkejä turvallisen mökkijuhannuksen viettoon. Häkämyrkytyksen ja kaasuvuotojen välttämiseksi tarkista kaasulaitteiden kunto ja huolehdi ilmanvaihdosta. Vältä tulipalot ja käytä kertakäyttögrilliä vain valvottuna ja palamattomalla alustalla. Tarkista myös palovaroittimen toimivuus ja varaudu tulipaloon sammutusvälineillä. Muistathan käyttää pelastusliivejä veneillessä ja valvoa lapsia rannalla.

  9. LAPPAJÄRVEN 50. valtakunnallinen kuvataideleiri tuo juhannuksen jälkeisellä viikolla Galleria LappaVillan tiloihin 20 kuvien tekijää opettajinaan kaksi ansioitunutta kuvataiteilijaa, Elina Försti ja Ritva Lindberg. Perinteikkään leirin järjestävät yhteistyössä Lappajärven kunta ja Järvilakeuden kansalaisopisto. Tänä vuonna leirin yhteydessä järjestetään vuosien mittaan leirillä opettaneiden kuvataiteilijoiden näyttely, joka on yleisölle avoinna heinäkuussa.

  10. VIMPELILÄINEN Juho Savola on äärimmäisyyksien mies, ainakin tempauksissaan. Juho Savola aloittaa pyöräilytempauksensa Vimpelin kunnantalolta torstaina 24.6. 021 noin kello 16. Tarkoituksena on kiertää Lappajärveä 24 tunnin ajan.