Uutiset

 1. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä viikonvaihteen koronatilanne oli rauhallinen, lauantain ja sunnuntain aikana ei todettu yhtäkään uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on 701.

 2. EVIJÄRVEN kuvataideyhdistyksen ikkunagalleriassa keskustassa voi käydä pääsiäisen ratoksi ihastelemassa Sinikka Hannulan, 77, maalaamia ikoneja. Ne kuuluvat evijärveläisen Hannulan uskontoon, ortodoksisuuteen. Itse maalatut ikonit peittävät myös hänen kotinsa seiniä, ja hän kertoo…

 3. Ysit töihin Evijärvellä

  Evijärven 4H ja yrittäjäyhdistys pyrkivät löytämään kesätyöpaikan vähintään kahdeksi viikoksi jokaiselle peruskoulun päättävälle nuorelle. Hankkeeseen kuuluu myös yrittäjyys- ja työelämäaiheista koulutusta ja valmennusta yhdeksäsluokkalaisille.

 4. KANGOO Power Team, johon kuuluu myös evijärveläinen Tiia Viiperi, eteni semifinaaliin Talent Suomi -kilpailussa. Semifinaalilähetys, jossa he ovat mukana, esitetään MTV3-kanavalla 28. maaliskuuta suorana livelähetyksenä. Jokaisesta lähetyksestä kolme esitystä pääsee finaaliin, kaksi…

 5. Kauhavan kahden viikon ilmaantuvuusluku ennätyskorkealla: 108,1/ 100000 asukasta. Kauhavalla on todettu kuluvan maaliskuun aikana yhteensä 17 koronatartuntaa. Näiden katsotaan tulleen kolmesta eri tartuntaketjusta. Karanteeniin asetettuja altistuneita on maaliskuun aikana ollut 229 henkeä. Evijärvellä ei ole todettu uusia tartuntoja tämän vuoden puolella.

 6. Aijjoos toteutti viime viikolla virtuaalisen, opastetun kierroksen Kortesjärven Jääkärimuseoon. Digitaalinen museovierailu oli osa ikäihmisille kerran viikossa järjestettäviä etäkahvihetkiä.

 7. Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan vaaleissa annettiin 28 704 ääntä, mikä on 4 264 enemmän kuin edellisissä vaaleissa. Äänestysaktiivisuus nousi 30,2 prosentista 32,2 prosenttiin. Edustajistoon valittiin 28 uutta ehdokasta, joiden tehtävänä on toimia äänitorvena osuuskaupan johdon suuntaan ja huolehtia, että osuuskaupan palveluita ja etuja kehitetään omistajien toiveita kuunnellen.

 8. THL on eilen 18.3.2021 päivittänyt rokotetilaston. Sen mukaan eteläpohjalaisista on ensimmäisen koronarokotuksen saanut 12,0 prosenttia väestöstä ja tehosteannoksen on saanut 1,2 prosenttia. Tämä noudattelee maan keskiarvoa ja osoittaa, että Etelä-Pohjanmaa on saanut väestöosuuden mukaisesti rokotteita.

 9. LAPPAJÄRVELÄISEN LP-Laiturin tuotteet ovat tulleet tutuiksi vuosikymmenten aikana. Kolme vuotta uusien yrittäjien johdolla toiminut yritys on myös laajentanut valikoimaansa, mikä on ollut vahvuus korona-aikana. LP-Laiturin juuret ulottuvat 1990-luvulle. Vuonna 2018 yritys siirtyi uusille omistajille Aku Juttuniemen ja Mikko Jokinivan ostettua yritystoiminnan. Kaksikko aloitti samalla tuotekehityksen, minkä ansiosta LP-Laiturin mallisto laajeni entisestään.

 10. JÄRVISEUDUN Golfseuralla on pitkät perinteet, sillä toiminta käynnistyi vuonna 1990.