Uutiset

 1. Nelimarkka-museo nimettiin Etelä-Pohjanmaan taiteen alueelliseksi vastuumuseoksi vuoden 2020 alusta. Museon tuleva näyttelyvuosi keskittyykin juhlistamaan maakunnan taiteilijoita.

 2. Mainos

  Logon on kuvattava Järviseutua, Järviseutu-Seuran toimintaa ja aatetta.

 3. Evijärven uusi vt. kirkkoherra kertoo itsestään.

 4. Vuosittain Suomessa menehtyy 10-30 ihmistä jäihin vajoamisen seurauksena. Nämä onnettomuudet olisivat kuitenkin estettävissä. Turvallisen jäällä liikkumisen edellytys on, että tuntee jään, jäällä liikkumiseen liittyvät riskit ja varustautuu oikein.

 5. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin 5.-6.1.2021 yhteensä viisi uutta koronatartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 433. Tartuntojen jäljitystyö on vielä käynnissä.

 6. BETONIPERUSTUSTEN ja -runkojen suunnitteluun, valmistukseen ja asennukseen keskittynyt Perustava yhdistää voimansa betonielementtirakentamiseen erikoistuneen, alajärveläisomisteisen Norelcom Oy:n kanssa ostamalla tästä osake-enemmistön. Norelcom jatkaa betonielementtien asennustoimintaa nykyisenä yhtiönä, osana orimattilalaista Perustava-konsernia.

 7. KIRKKOVALTUUSTO hyväksyi kokouksessaan talousarvion vuodelle 2021 sekä toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille 2021–2023. Ne on laadittu kirkkoneuvoston antaman ohjeistuksen mukaisesti 0 prosentin kasvulla. Talousarvion mukainen vuoden 2021 toimintakate on 1,6 miljoonaa euroa alijäämäinen. Vuosikate jää plussalle 174 475 euroa. Poistojen jälkeen tilikauden tulos näyttää ylijäämää 26 117 euroa.

 8. Pöllyävä lumi, lumipolanteet keskellä tietä ja liukkaus haastavat nyt talviautoilijoita tien päällä. Kun aura-auto tulee vastaan, on syytä pitää oma ajonopeus maltillisena ja ajaa mahdollisimman lähellä tien oikeaa reunaa. Liikenneturva muistuttaa, että erityisesti talvikelissä ohittamisen tarpeellisuus kannattaa harkita tarkkaan. 

 9. Koronarokotukset käynnistyivät Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueella tiistaina 5. tammikuuta. Ensimmäisenä rokotetaan koronapotilaita hoitavaa terveydenhuollon henkilöstöä, eikä kyseessä siis ole vielä yleinen kuntalaisten rokottaminen.

 10. VIMPELIN Kristillisdemokraattien paikallisyhdistys kokousti ennen vuoden vaihdetta ja valitsi puheenjohtajakseen edelleen Atro Anttilan ja varapuheenjohtajaksi Esko Hyypän.