Uutiset

 1. VIIKONLOPPUNA Alavudella käydyissä Boreal Hanmoodon SM-kilpailuissa Alajärven Moodo Kwanin neljähenkisen joukkueen sijoitukset olivat kaikki mitalin arvoisia.

 2. JÄRVI-POHJANMAAN psykiatrinen kotihoito sai vahvistusta maaliskuussa aloittaneesta Lappajärven psykiatrisen kotihoidon tiimistä ”Nissinpolku”. Aikaisemmin Alajärveltä käsin on hoidettu asiakaskontaktit Lappajärvelle kerran viikossa. Alajärvellä psykiatrisen kotihoidon tiimin toiminta on käynnistynyt vuonna 2010, kun taas Vimpelin vastaavanlainen toiminta ”Harjulanpirtti” on käynnistynyt jo vuodesta 1997.

 3. Lavettarilla puhdas kilpi

  Lappajärven Veikot kulkee voittoputkessa naisten Ykköspesiksessä. Kauden neljästä pelistä on tullut neljä voittoa.

 4. Evijärven markkinat päästään jälleen järjestämään parin vuoden tauon jälkeen. Monien päällekkäisyyksien vuoksi päätettiin markkinat siirtää heinäkuun ensimmäiseltä lauantailta viikolla eteenpäin eli lauantaille 9.7.

 5. VIMPELIN VETO jatkoi voittojen tiellä sunnuntaina kotisaaressaan. Pattijoen Urheilijat ei onnistunut kartuttamaan pistepottiaan, vaan ottelu ja jaksot menivät isäntäjoukkueelle luvuin 2–0 (3–2, 14–2)

 6. AURINGON SÄTEET hellivät partiolaisia 18. toukokuuta järjestetyssä kauden päätöstapahtumassa. Illan aikana Uittomieskämpän läheisyyteen Evijärvelle kokoontui viitisenkymmentä partiolaista uusien kokemusten äärelle.

 7. Vimpelin Vedolle myönnettiin Naisten Korisliigan Fair Play-palkinto eli Karénin kannu kauden 2021-22 päätteeksi.

 8. MUSEOPÄIVÄN kunniaksi avautuivat uusiin tiloihin päässeen Vimpelin Pesäpallomuseon ovet ja kuntalaiset pääsivät kurkistamaan, millainen on entisen Osuuskaupan tiloihin rakennettu näyttely. Kokoelmia ihmettelemään sekä pullakahveille poikkesi keskiviikkona muutama kymmenen henkilöä.

 9. Härmän , Lapuan ja Järviseudun sydänyhdistyksiin hankittiin harjoitussydäniskurit ja Anne-elvytysnuket. Nyt näissä kolmessa yhdistyksessä on käynnistetty paikallinen sydäniskuritoiminnan opastajamalli. Harjoitusvälineiden avulla sydänyhdistysten väki opiskelee parhaillaan iskurin käyttöä ja elvytystaitoja, ja sen jälkeen he jalkautuvat erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin opastamaan muita kansalaisia ihmishengen pelastamisessa.

 10. KIRKKOHALLITUKSEN täysistunto 5/2022 pidetään 25. toukokuuta kello 9 alkaen. Sen esityslistan kuudessa pykälässä käsitellään seurakuntien yhdistymisiä. Järviseutua koskeva asia on pykälässä 94; Lappajärven ja Vimpelin seurakuntien lakkauttaminen ja liittäminen Alajärven seurakuntaan 1.1.2023 lukien.