Uutiset

  1. Kaksineuvoisessa juhlittiin lokakuussa lääkintöneuvoksen arvonimen myöntämistä kuntayhtymän entiselle johtavalle ylilääkärille Raimo Rintalalle.

  2. Kortesjärven Kitkalla järjestettiin lauantaina Kitkan kunkku -frisbeegolfkilpailu koronasta johtuvin erityisjärjestelyin.

  3. KORTESJÄRVEN torialuetta kirjaston ja entisen kaupan välissä on kunnostettu reilun viikon ajan. Asfaltti on revitty auki ja alue on aidattu kirjastoa ja huoltoasemaa lukuun ottamatta. Kaupungilta kerrotaan, että tori kunnostetaan kaupungin omana työnä. –Se on aivan normaali…

  4. Evondos-lääkeautomaatti on esimerkiksi asiakkaan keittiön pöydällä pidettävä, mikroaaltouunin kokoinen pömpeli, joka ohjaa ottamaan oikeat lääkkeet oikeina annoksina ja oikeaan aikaan.

  5. Kaksineuvoisessa on tänä syksynä aloitettu hoitajan etäkäynnit kotihoidon asiakkaille. Videopuheluina toteutettavista käynneistä on saatu erittäin myönteisiä kokemuksia. Käytännössä uusi palvelu toimii niin, että kotihoidon asiakas saa kotiinsa tablettitietokoneen, johon Kaksineuvoisen hoitaja tai tietyt asiakkaan omaiset voivat ottaa videopuheluyhteyden omalla älypuhelimellaan tai tietokoneellaan.

  6. Minna Heikkilän Evijärven Haapajärvenkylän murteella tekemä kirjoitus palkittiin kunniakirjalla Etelä-Pohjanmaan murreseura Krannit ry:n murrekirjoituskilpailussa. Kokkolalainen Heikkilä kertoo jutussa sen synnystä. Jutun lopusta voit lukea kilpailutekstin kokonaisuudessaan.

  7. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin viikonlopun aikana yksi uusi koronavirustartunta. Tartunta liittyy aikaisempaan tartuntaketjuun ja sairastunut henkilö oli jo karanteenissa.

  8. Ala, jossa saa tehdä monipuolista fyysistä työtä ulkoilmassa oli muuramelaisen Aada Blomin toiveissa. Hän opiskelee nyt Jamin Kurejoen yksikössä maatalousyrittäjän tutkintoa. Aadan kaltaisille nuorille ja vanhemmillekin henkilöille olisi nyt töitä: Jamilta työllistytään maatalousalalle hyvin. Myös työnjohdollisiin tehtäviin olisi paikkoja auki.

  9. JÄRVI-POHJANMAAN perusturvan alueella on todettu perjantaihin 23. lokakuuta mennessä yhteensä 22 positiivista koronavirustartuntaa. Aiemmin todetut tartunnat liittyivät Ylläksen ruskaretkiin ja Seinäjoen tartuntoihin sekä niistä johtuneisiin jatkotartuntaketjuihin. Myös viimeisin tartunta…

  10. Sairaanhoitopiiri, yhteistyöryhmä Nyrkki sekä avi ovat linjanneet maakunnan koronatilannetta.