RIITTA NELIMARKKA ELISE TRAVELS

7.5.2022 12:00 — 18.9.2022 17:00

Elise Travels on Nelimarkka-museossa nähtävä professori, DA Riitta Nelimarkan mielikuvituksellinen ja hilpeä taidematka, joka valottaa taiteilijan käyttämiä monipuolisia tekniikoita ”mantereelta toiselle risteilevien assosiaatioiden” kautta. Taiteilijan viime vuosien tuotantoon kuuluu paitsi piirustuksia, maalauksia ja villareliefejä, myös videoita, elokuvia ja kirjoja.

Esimerkiksi The Peace Family -sarjan hahmot ovat groteskin hellyttäviä, suorastaan rujoja. Työt ovat Nelimarkan mukaan humoristisia, kollektiivisia omakuvia: pieni perhe iloineen, traumoineen ja erisuuruisine konflikteineen:

”Anna meille meidän jokapäiväinen ristiriitamme!”

Näyttely avaa kurkistusikkunoita vieraisiin kulttuureihin ja pyytää mukaansa matkaamaan kohti muistojen maita. Kaiken keskellä on valloittava rämäpää Elise, joka seikkailee ympäri maailmaa Pariisia, Venetsiaa ja Marokkoa myöten.

Kansainvälistä tunnustusta saavuttanut professori, taiteilija ja taiteen tohtori Riitta Nelimarkka on tunnettu väri-ilottelevasta ja hersyvästä, mutta pohjavireeltään kunnianosoitus herkästä taiteesta, joka sisältää runsaasti assosiaatioita taiteilijan omaan elämään ja sukuun. Riitta Nelimarkan omanlainen, jäljittelemätön taide on kunnianosoitus elämän moninaisuudelle, värikkyydelle ja hauskuudelle.

Näytä EP-kalenterissa

Jaa tapahtuma: