Jani Kaunisto: Ohikulkijoita

6.8.2021 12:00 — 2.10.2021 17:00

Vimpeliläisen kuvataiteilija (AMK) Jani Kauniston näyttely Ohikulkijoita on esillä Taide- ja kulttuurikeskus Onnintuvalla Lappajärvellä 6.8.-2.10.2021.

Jani Kaunisto määrätietoisesti opiskellut kuvataiteilijaksi: ensin vuonna 1995 Limingan taidekoulussa, vuonna 1996 Taidekoulu MAAn iltalinjalla Helsingissä ja vuosina 1997–2001 Turun Taideakatemiassa, jossa suoritti kuvataiteilijan AMK-tutkinnon.

Jani Kaunisto on osallistunut lukuisiin näyttelyihin mm. Etelä-Pohjanmaalla, Turussa, Helsingissä, Porissa ja Tampereella sekä Pietarissa ja Berliinissä. Kaunisto on Pohjalaisen Taiteilijaliiton ja Turun Piirustusseuran jäsen sekä Pohjalaisen Taitelijaliiton hallituksen jäsen.

Näin jani kertoo teoksistaan: "Teokseni ovat viimeistelemättömiä, mutta eivät keskeneräisiä. Maalatessani sekä piirtäessä liike on levoton, pyörivä ja muotoa hakeva. Olen hakenut kädelleni vapautta liikkua ja olla elävä. Maalauksissani käytän rättejä ja rutattua paperia kuivaneiden pensselien kanssa. Jälki on arvaamatonta ja epävarmuuden sietäminen välttämätöntä. Teokset ovat osa ohikiitävää hetkeä, osa liikkeen prosessia. Maalausteni hahmot ottavat arasti katsekontaktia katsojaan, kuin ohikulkevan vieraan hätäinen katse kadulla ennen kuin pää painuu alas. Hetki on pikainen ja unenomainen, ympäristö jää epäselväksi, mutta hetki

jättää jäljen."

Kaunisto toimii tällä hetkellä Ilkka-Pohjalaisen graafikkona ja kuvittajana.

Näyttely on avoinna to klo 12-19, pe 12-15 ja la 14-17.

Näyttely on osa Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa -hankkeen toimintaa. Hanke on saanut Leader-rahoitusta Aisapari ry:ltä.

Näytä EP-kalenterissa

Jaa tapahtuma: