Markku-Tapani Hakala: Minun Maisemani

24.6.2021 12:00 — 31.7.2021 17:00

Lappajärveläisen taidemaalarin ja kuvaamataidon lehtorin Markku-Tapani Hakalan näyttely Minun Maisemani on esillä Taide- ja kulttuurikeskus Onnintuvalla koko heinäkuun. Torstaina 1.7. klo 18 kuullaan Markku-Tapani Hakalan taiteilijatarina ja keskustellaan hänen kanssaan taiteesta ja sen tekemisestä.

Markku-Tapani on opiskellut Kankaanpään taidekoulussa ja Taideteollisessa korkeakoulussa. Ensimmäisen kerran hänen teoksiaan on ollut esillä jurytetyssä näyttelyssä Helsingissä vuonna 1973. Hän on osallistunut lukuisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla, samoin hänellä on ollut useita yksityisnäyttelyjä vuosien varrella.

Hakala on toiminut taideopettajana ja kuvaamataidon lehtorina Alajärven yläasteella ja lukiossa vuosina 1974–1989 ja Lappajärven yläasteella ja lukiossa vuosina 1989–2010. Hän on myös toiminut Nelimarkka-museon tilapäisenä museonhoitajana vuosina 1980–1982.

Markku-Tapani Hakala on Taidemaalariliiton, Pohjalaisen taiteilijaliitto (kunniajäsen), Viipurin taiteilijaseuran ja Seinäjoen taiteilijaseuran jäsen. Hän kuuluu taiteilijaryhmiin Non Art, Artebotnia ja Monet. Hakalalla on ollut useita luottamustoimia eri taiteilijajärjestöjen johdossa mm. Pohjalainen taiteilijaliitto, Suomen Kuvataidejärjestöjen liitto, Valtion taideteostoimikunta.

Pääasialliset tekniikat, joita Markku-Tapani teoksissaan käyttää, ovat öljyväri, tussi ja puu. Onnintuvan näyttelyssä on esillä öljyvärimaalauksia, kaksi guassityötä ja yksi tussityö. Työt eivät ole olleet koskaan aikaisemmin esillä näyttelyissä.

Näyttely on osa Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa -hankkeen toimintaa. Hanke on saanut Leader-rahoitusta Aisapari ry:ltä.

Näytä EP-kalenterissa

Jaa tapahtuma: