Katutaiteilija Ville Hautaluoman näyttely Soinin kirjastolla

5.10.2021 13:00 — 26.10.2021 19:00

Seinäjokelainen kuvataiteilija Ville Hautaluoma toimi kesällä 2019 Seinäjoen katutaiteilijana. Hyväksi ja pidetyksi todettua konseptia päätettiin kuluneena kesänä laajentaa, ja Hautaluoma suuntasi Katutaiteilija Etelä-Pohjanmaalla -kiertueen merkeissä maalaamaan kauniita ja kullekin paikkakunnalle tärkeitä paikkoja ja maisemia viiteen eteläpohjalaiskuntaan: Alavudelle, Kuortaneelle, Vimpeliin, Lappajärvelle ja Soiniin. Maalaustapahtumissa ihmiset saivat käydä paikan päällä seuraamassa Hautaluoman työskentelyä ja keskustelemassa maalauksen etenemisestä. Samalla saatettiin myös jakaa muistoja maalausten paikoista.

Nyt kaikkia viittä Hautaluoman heinäkuisen katutaiteilijakiertueen puitteissa maalaamaa öljyväriteosta pääsee katsomaan Soinin kirjastolle kolmen viikon ajan lokakuun 5. päivästä lähtien. Soinin taidenäyttelyssä on viiden tämän kesän katutaiteilijakiertueen teoksen lisäksi mukana kaksi Hautaluoman vuonna 2019 Seinäjoen katutaiteilijakiertueen aikana maalaamaa taulua.

Taidenäyttely on avoinna kirjaston aukioloaikojen puitteissa. Taidenäyttelyn järjestää Soinin kunta yhdessä Etelä-Pohjanmaan alueellisen kulttuurin kehittämistehtävän Kulttuurin paikan kanssa. Lisätietoja näyttelystä löytyy sen Facebook-tapahtumasta.

Soinin jälkeen taidenäyttely vierailee vuorollaan jokaisen katutaiteilijakiertueeseen osallistuneen kunnan kirjastolla: marraskuussa Lappajärvellä, joulukuussa Vimpelissä, tammikuussa Kuortaneella ja helmikuussa Alavudella.

Maalaukset ja taidenäyttely on toteutettu osana kuntien kulttuuritoimintalain 166/2019 6 §:n mukaista alueellista Kulttuurin paikka -kehittämistehtävää. Kehittämistehtävällä pyritään varmistamaan, että Etelä-Pohjanmaalla voidaan tulevaisuudessakin elää kulttuurisesti rikasta ja hyvinvoivaa elämää. Katutaiteilijakiertueessa olivat mukana myös osallistuvat kunnat Alavus, Kuortane, Vimpeli, Lappajärvi ja Soini.

Näytä EP-kalenterissa

Jaa tapahtuma: