Vimpeli

  1. Vimpelin Veto ja Manse Pesis avaavat pesäpallokauden lauantaina 8. toukokuuta kello 15 Vimpelin Saarikentällä, ilman yleisöä pelattavassa ottelussa.

  2. Keksijä Janne Käpylehto ja Järviseudun kunnanjohtajat starttaavat jäälautta-ajelulleen tänään torstaina noin kello 15. Tunnin viivästymän lähtöaikaan aiheuttivat ongelmat perämoottorin kanssa.

  3. Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pesäpallon Itä-Lännet, pelataan Porissa heinäkuun sijaan 6.–7. elokuuta. Idän ja Lännen naiset kohtaavat Erku-Areenalla lauantaina 7.8. kello 14 ja miehet kello 18 eli saman Superlauantain aikana nähdään kentällä tuplasti tähtiloistoa. Tapahtuman avaavat poikien ja tyttöjen arvo-ottelut perjantaina 6.8.

  4. Vimpelin nuorisovaltuuston toimintakausi loppuu ensi heinäkuun lopulla. Nyt haussa on 11 aktiivista nuorisovaltuutettua.

  5. MONI venäläinen kaipaa vakautta ja ennustettavuutta. Monelle Venäjän suurkaupungeissa elävälle rauhallinen, puhdas ja turvallinen Suomi tarjoaa mahdollisuuksia parempaan elämään. Suomen työvoimapulasta kärsivillä aloilla tulijat otetaan avosylin vastaan. Nämä asiat nousevat esille keskusteluissa Jamin metallialan opintoja suorittavien venäläisten kanssa.

  6. Vimpelin kunnanvaltuuston kokous kesti noin neljä ja puoli tuntia. Siihen sisältyi Tytti Luodon ja Carita Liljamon esitys siitä, kuinka soteuudistus etenee Etelä-Pohjanmaalla ja mitkä ovat muutosten tavoitteet.

  7. MOMS FOR KIDS ry etsii Alajärveltä ja Lappajärveltä tiloja Vaatepankkia varten. Yhdistyksen Sinä et ole yksin -hankkeen työntekijät Anu Pihlaja ja Hanna Kujala tapasivat viime viikolla yhdistyksen vapaaehtoistyöntekijöitä kaikissa sen toimialueen kunnissa.

  8. 46 kävelijää starttasi Vimpelissä lauantaina järjestetylle maakuntamarssille.

  9. JÄRVISEUDUN moottoripyöräkerho McCrater järjestää perinteisen vappuajelun lauantaina 1.5. Lähtö tapahtuu Vimpelin nuorisotalon pihasta kello 12. Toukokuun alun tapahtumalla on pitkät perinteet, sillä kerho on toteuttanut sen 2000-luvun alusta asti. Monena vuonna motoristit ovat ajaneet…

  10. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä tiedotti perjantaina iltapäivällä, että edellisen, 13.4.2021 annetun tiedotteen jälkeen Järvi-Pohjanmaan alueella ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja. Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on todettu koko epidemian aikana 140 koronatartuntaa, eikä Järvi-Pohjanmaalla tällä hetkellä ole yhtään henkilöä eristyksissä tai karanteenissa.