Vimpeli

  1. Sedusta toukokuussa valmistuneet.

  2. Heli Kataja oli runoilijavieraana Vimpelin 4H-yhdistyksen järjestämässä tilaisuudessa.

  3. VIMPELILÄINEN Marko Lehto on laatinut jälleen vapun tietämillä kesän sääennusteen luonnon merkkejä tulkiten.

  4. VIMPELILÄISLÄHTÖINEN Jaakko Kaunisto, 31, on tuttu kasvo Korisliigaa seuraaville. Tänä vuonna hänet nähtiin kahdessa finaalisarjan ottelussa, kun Salon Vilpas ja Kauhajoen Karhu Basket mittelivät SM-kullasta. Sekä kori- että pesäpalloa juniorivuosina pelannut Kaunisto ammentaa syntymäkuntansa vahvasta urheiluperinteestä ja on tällä hetkellä ainoa vimpeliläslähtöinen koripallotuomari. Vuoteen 2015 hän toimi muutaman vuoden ajan myös Superpesiksen tuomarina.

  5. KRAATTERIJÄRVEN toimijoiden kevätkokouksessa päärooliin nousivat alueen matkailun näkymät ja mahdollisuudet. Uskoa mahdollisuuksiin riittää, kehitystyötä on tehty pitkäjänteisesti myös poikkeusoloissa.

  6. HUHTIKUUN aikana oli haettavissa kunnan kylien kehittämisraha, jota varattiin jaettavaksi 30 000 euroa.

  7. TYÖN, perheen ja opiskelun yhdistäminen on vaatinut omista yöunista tinkimistä ja läksyjen tekoa välillä autossa lasten harrastaessa, mutta halu opiskella ja kehittää itseä sekä omaa osaamista on kannustanut vimpeliläistä Indira Lehtimäkeä. Hän valmistuu sairaanhoitajaksi Seamkista.

  8. Sairaanhoitopiirissä on todettu yhteensä 852 koronavirustartuntaa. Viime viikolla todettiin vain neljä uutta koronavirustartuntaa, joista aiheutui kaksi joukkoaltistumistilannetta.

  9. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä ja alueen rehtorit ovat antaneet ohjeita turvallisten valmistujais- ja ylioppilasjuhlien järjestämiseksi. Ohjeissa on huomioitu niin kouluilla pidettävät juhlat kuin kotienkin juhlat.

  10. Kaikki Etelä-Pohjanmaalla ulkoilevat voivat nyt kertoa ulkoilutottumuksistaan sekä näkemyksensä maakunnan tärkeimmistä virkistysalueista ja -reiteistä vastaamalla juuri avattuun kyselyyn. Etelä-Pohjanmaan liiton toteuttamassa verkkokyselyssä on mahdollisuus esittää toiveita myös uusien virkistysalueiden tai ulkoilureittien perustamisesta.