Vimpeli

 1. Juhannusta vietetään perinteisesti mökeillä ja veden äärellä ja valitettavasti juhannus on myös hukkumisten ja tulipalojen osalta kesän kriittisintä aikaa. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) antaa vinkkejä turvallisen mökkijuhannuksen viettoon. Häkämyrkytyksen ja kaasuvuotojen välttämiseksi tarkista kaasulaitteiden kunto ja huolehdi ilmanvaihdosta. Vältä tulipalot ja käytä kertakäyttögrilliä vain valvottuna ja palamattomalla alustalla. Tarkista myös palovaroittimen toimivuus ja varaudu tulipaloon sammutusvälineillä. Muistathan käyttää pelastusliivejä veneillessä ja valvoa lapsia rannalla.

 2. VIMPELILÄINEN Juho Savola on äärimmäisyyksien mies, ainakin tempauksissaan. Juho Savola aloittaa pyöräilytempauksensa Vimpelin kunnantalolta torstaina 24.6. 021 noin kello 16. Tarkoituksena on kiertää Lappajärveä 24 tunnin ajan.

 3. Viranomaistiedote

  VIRANOMAISTIEDOTE Voimakkaat ukkoskuurot aiheuttavat paikoin tuulivahinkoja lähituntien aikana Pohjanmaalla

 4. VIMPELIN Veto jäi pelien osalta juhannustauolle jo sunnuntaina, kun se otti hyvän ulkopelin siivittämänä Saarikentällä voiton Haminan Palloilijoista lukemin 2–0 (1–0, 7–3). Pelinjohtaja Tomi Niskasen mukaan tauko tulee sopivaan saumaan melko tiiviin pelirupeaman jälkeen.

 5. Viestiliigan osakilpailu Lakeaharjulla tarjosi yllätyksiä toisensa jälkeen. Vaativan viestin voittivat Lahden Suunnistajat sekä Navi Mikkelistä.

 6. Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti-kyläseuran ja lähialuiden talkoolaisten yhteisponnistus on loppusuoralla, kun Lakis Areena vihittiin käyttöön sunnuntaina. Ohjelmassa oli hankkeen muistelua, kunnanjohtajan juhlapuhe, musiikkia, taloon tutustumista ja kirpputori. Kunniavieraana paikalla oli talon alkuperäinen rakennuttaja Martti Vainio.

 7. JÄRVI-POHJANMAAN perusturvan kotihoito loikkasi maaliskuussa uuteen aikakauteen, kun 20 asiakasta sai pilottihankkeen puitteissa käyttöönsä digitaalisia hoivapalveluita.

 8. Eläinsuojeluyhdistys Rekku Rescue järjestää maatiaiskissojen leikkaus- ja sirutuspäivän Alajärven vanhalla paloasemalla lauantaina 10.7. Tapahtumassa vähävaraisten kissanomistajien on mahdollista leikkauttaa kissansa pienellä omavastuuhinnalla. Rekisteröidyn mikrosirun saa ilmaiseksi.

 9. Perusturvalautakunta käsitteli virkavalintoja ja päätti kilpailuttaa perusturvan palveluliikenteen.

 10. TASAVALLAN presidentti Sauli Niinistö myönsi 30 vuotta Järviradion toimitusjohtajana työskennelleelle talousteknikko Markku Mäenpäälle 11.6.2020 taloustirehtöörin arvonimen. Presidentin avoin kirje luovutettiin Mäenpäälle reilua vuotta myöhemmin, keskiviikkona 16. kesäkuuta Kitron stadionilla järjestetyssä juhlassa.