Vimpeli

  1. AVOIMET kylät -tapahtumassa kylät ja kunnat pääsevät esittelemään vetovoimatekijöitään verkossa kesäkuun toisena lauantaina. Kyseessä on Suomen suurin kylätapahtuma, joka toteutetaan virtuaalisesti. Tempauksessa voi julkaista kotisivulla tai facebookissa esimerkiksi videoita tai valokuvia kuvagalleriana.

  2. PUHUTTAESSA vanhemmuudesta ja äitiydestä esille tuntuu nousevan useimmiten sen raskaus ja kuormittavuus. Vimpeliläisen Elina Rantalahden mukaan negatiiviset puolet korostuvat nyky-yhteiskunnassa liikaa.

  3. VIMPELIN seurakuntatalolla on kevään ajan kokoontunut pienoismallikerho vetäjänään nuorisotyönohjaaja Timo Turpela.

  4. Uusitun ohjelman mukaisesti runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja. Se tarkoittaa miehille 28 ottelua ja naisille 24 ottelua joukkuetta kohden. Paras viidestä -järjestelmällä pelattavien pudotuspelien (pronssiottelu paras kolmesta) alustavat ottelupäivät julkaistaan myöhemmin.

  5. JÄRVISEUTU-SEURAN muutama vuosi sitten lapualaisilta keräilijöiltä hankkima kivikokoelma päätyi sittemmin Lappajärven kunnan omistukseen. Nyt kivet on kannettu esille kunnantalon entisestä putkasta ja niitä on tulossa esille sekä entisen Osuuskaupan tiloihin että eri puolille Järviseutua. Osulan tiloissa näyttely on tavoitteena saada valmiiksi toukokuun loppuun mennessä.

  6. VIMPELIN Mieslaulajat testasivat maanantai-illan harjoituksissaan Lakis Areenan akustiikkaa. Työn alla oleva kuoron 100-vuotisjuhlan ohjelmisto soi hienosti yläkerran kokoustilassa.

  7. KESÄKUUSSA pidettävien kuntavaalien ehdokaslistat on jätetty tiistaina. Tässä kaikki alueemme kuntien valtuustoehdokkaat kunnittain listattuna.

  8. SUUNNISTUKSEN Viestiliigaan kuuluva Lakeuden Viesti -suunnistustapahtuma on siirretty järjestettäväksi 19. kesäkuuta. Samalla juostaan nuorten Rastifyrry-viesti. Tapahtumapaikkana on Vimpelin Lakeaharjun maasto. Järjestelyistä vastaavat Järviseudun Rasti ja Kauhavan Wisa.

  9. KUNNANHALLITUS esittää kunnanvaltuustolle, että Vimpelin kunta myy Lappajärven kunnalle 12 Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n osaketta 837,67 euron kappalehintaan.

  10. PERHEKAHVILA Vimpulan näyteikkunassa on 3.–16.5.2021 esillä Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston alaisuudessa toimivan Vimpelin kuvataidekoulun kevätnäyttely Parhaita Paloja, joka esittelee lukuvuoden aikana tehtyjä töitä.