Soini

  1. ETELÄ-POHJANMAAN hyvinvointialuejohtajan haku oli julkisesti avoinna 29.3.–12.4. Määräaikaan mennessä hakemuksensa jätti neljä hakijaa: Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtaja, terveystieteiden maisteri Tero Järvinen Alavudelta, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja,…

  2. Koronatilanne jatkuu Etelä-Pohjanmaalla aiempien viikkojen kaltaisena. Sairaalahoidon tarve on suurta sekä keskussairaalassa että terveyskeskusten vuodeosastoilla. 11.4. kokoontunut Nyrkki kohdensi maskisuositustaan vastedes toisen asteen opiskeli-joihin ja tätä vanhempiin. Korona-aiheiden ulkopuolelta Nyrkki kävi myös keskustelun Ukrainasta tulevien pako-laisten terveystarkastuksista.

  3. Järviseudun murre on ainutlaatuinen sekoitus itää ja länttä. Kuinka hyvin osaat murretta? Ympyröi ensin omat valintasi ja katso vasta sitten oikeat vastaukset jutun lopusta. Visan lähteenä on käytetty Järviseutu-Seuran verkkosivujen murresanastoa sekä vimpeliläisen Sirkka Männikön kirjaa ”Tuukko völijyy?”. Visan on koostanut Tapani Tyynelä.

  4. Katso tästä oikeat vastaukset murrevisaan.

  5. EVIJÄRVELÄISET Pia ja Jarmo Pahkakangas ovat aloittaneet taksipalvelujen tarjoamisen. He ajavat Kela-kyytejä sekä Etelä-Pohjanmaan että Pohjanmaan alueella. Palvelun tarjoaminen myös ruotsinkieliselle Pohjanmaan alueelle oli luonteva valinta, koska Pia on sieltä kotoisin ja on täysin…

  6. LÄNSI- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto myönsi 361 750 euroa yleisten kirjastojen kehittämiseen. Alajärvellä hankerahaa saadaan käyttöön 40 000 euroa.

  7. Tiina Laitila teki opinnäytetyönsä murreasenteista ja tietämyksestä.

  8. 4. HUHTIKUUTA kokoontunut Etelä-Pohjanmaan aluehallitus päätti perustaa terveyden- ja sairaanhoitopalveluiden toimialueylihoitajan viran 1.1.2023 alkaen.

  9. Etelä-Pohjanmaan kunnat ja Etelä-Pohjanmaan liitto ovat lahjoittaneet yhdessä lähes 94 000 euroa avustuksena Ukrainaan. Avustus suunnataan humanitaarisiin tarkoituksiin avustusjärjestöjen kautta. Idea yhteisestä avustuksesta tuli Seinäjoen kaupungilta, ja mukaan lähtivät kaikki…

  10. Nelimarkka-museon residenssitaiteilija Hilda Kahra pitää koko perheelle ja kaikenikäisille soveltuvan piirustustyöpajan tiistaina 12.4. klo 18 alkaen. Työpajassa päästetään mielikuvitus valloilleen ja lähdetään luomaan piirustusta jostain hyvin arkipäiväisestä kohti oman mielen luomia uusia ulottuvuuksia.