Soini

  1. Maanantaina 25. huhtikuuta kokoontunut Etelä-Pohjanmaan Nyrkki tiedotti, että maakunnassa on runsaasti paikallisia koronaepidemioita tehostetun asumispalvelun yksiköissä. Tartuntoja todetaan ikäihmisillä nyt aiempaa enemmän.

  2. ON selvää, että ongelmia tulee olemaan, riippumatta siitä kuka päätökset tekee, kun luodaan näin isoa kokonaisuutta. Yhteistyöllä ja kompromisseilla saadaan paras mahdollinen tulos, ei niinkään politikoinnilla, repostelemalla ja rääpimällä sitä, mitä on tehty väärin ja kuka on mokannut. Ihmisinä olemme vajavaisia, mutta varmasti kaikki tekevät parhaansa tämän eteen, pohtii lehtimäkeläinen Jenni Kuisti Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen perustamisprosessia.

  3. Suomen Reserviupseeriliiton liittovaltuusto päätti tänään 23.4.2022 Helsingissä pitämässään kokouksessa kannanotosta Suomen Nato-jäsenyyteen.

  4. Maalaaminen on terapeuttista. –Siinä unohtuvat surut ja murheet. Kurssilaiset ovat kertoneet, että vaikka päätä kivistäisi maalaamaan tullessa, alkuun päästyä se helpottaa. Itse olen kokenut maalaamisen hyvää tekevän vaikutuksen usein. Sodan sytyttyä talvella ajattelin, että nyt pitää alkaa maalata. Taidetta tehdessä sai raskaita ajatuksia pois mielen päältä, kertoo taiteilija ja kuvataideopettaja Sirpa Kataja.

  5. JÄRVISEUDUN jätelautakunta on lähestynyt talouksia, joilla ei ole voimassa olevaa jätteenkuljetussopimusta, muistutuskirjeellä kahteen otteeseen, vuosina 2018 ja 2020. Alajärvellä jätteenkuljetukseen liittymättömiä oli 220, Lappajärvellä 102, Vimpelissä 62 ja Soinissa 63 taloutta. Koko alueella, johon kuuluvat myös Halsua, Kyyjärvi, Lestijärvi, Perho ja Reisjärvi, liittymättömiä talouksia oli 30.7.2021 saatujen tietojen mukaan 790.

  6. Esittelemme juhlavuotemme aikana lehden tekemiseen liittyviä henkilöitä ja sidosryhmiä. Tällä kertaa vuorossa on muun muassa ilmoitusaineistosta vastaava Eija Pippola.

  7. SEURANTALOJEN korjauksiin jaetaan tänä vuonna avustuksia noin 1,68 miljoonaa euroa. Siitä 26 000 euroa myönnetään Etelä-Pohjanmaalle. Korjausavustusten tarkoitus on säilyttää seurantalojen arvokasta rakennusperintöä sekä mahdollistaa talojen käytettävyyttä parantavat…

  8. Olemme kaikki voineet todeta tuotteiden ja palvelujen hintojen nousseen viime aikoina reippaasti — viimeistään bensapumpulla käydessä sen huomaa. Inflaatiosta on kyse, kun tuotteiden ja palvelujen hinnat nousevat. Silloin yhdellä eurolla saa vähemmän kuin ennen, eli euron arvo laskee.

  9. ETELÄ-POHJANMAAN rakennusperintökilpailu järjestetään kesällä kolmannentoista kerran. Sen tarkoituksena on tehdä tunnetuksi ja palkita eteläpohjalaisia hyvin säilyneitä tai mallikelpoisesti korjattuja rakennuksia ja rakennuskohteita. Samalla herätetään kiinnostusta eteläpohjalaista…

  10. Tilanteen takia sairaalan kiireetöntä toimintaa ajetaan alas, ja ajanvarauksia perutaan. Tieto peruuntuvasta ajasta tiedotetaan asiakkaille joko henkilökohtaisella puhelinsoitolla, tai mikäli potilaalla on käytössä tekstiviestimuistutus, tekstiviestitse. Mikäli yhteydenottoa ei tule, on varattu aika yhä voimassa.