Soini

  1. Maanantai 7.3.2022 on merkittävä päivä Etelä-Pohjanmaalla. Seinäjoella järjestetään tuolloin historian ensimmäinen Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston kokous. Pitkään, useamman hallituskauden aikana, valmisteltu hyvinvointialueuudistus saavuttaa määränpäänsä, kun suoralla kansanvaalilla valitut valtuutetut aloittavat työnsä.

  2. Tämä on Kraatterijärven seudun kuntien (Evijärvi, Lappajärvi ja Vimpeli) tuottama uutiskirje juuri sinulle, joka haluat tietää mitä seudullamme tapahtuu. Uutiskirjeemme lipuu luoksesi aina kun on jotain uutta tiedossa! Saat sen avulla tärkeää tietoa alueen tapahtumista, päätöksistä ja vireillä olevista asioista.

  3. MINULLE maalaaminen on rakkaussuhde, joka ei osoita merkkejä väljähtymisestä, toteaa vimpeliläinen Sirpa Kataja. Katajan näyttely Siveltimen jäljet on esillä Soinin kirjastossa 3.–31. maaliskuuta.

  4. Lähes kaikki eteläpohjalaiset kunnat ovat päättäneet osoittaa rahallista avustusta Ukrainalle. Rahallinen avustus suunnataan humanitäärisiin tarkoituksiin.

  5. ETELÄ-POHJANMAALLA on käynnissä kolme hanketta, Kylille, VeVa ja Landemia, joita yhdistävät samat teemat eli osallisuus, paikallinen kehittäminen ja kylätoimijoiden tukeminen avustamalla ja neuvomalla käytännön asioissa.

  6. Alajärven ja Hausjärven Hikiän välille ollaan rakentamassa 400+110 kV voimajohtoreitti, joka kulkee muun muassa Alajärven ja Soinin kautta. YVA-menettelyn aloittamisesta tiedotetaan etäyhteydellä järjestettävässä yleisötilaisuudessa 9.3.

  7. KIRJASSAAN 'Rakastan sinussa ihmistä' Heikki Aalto-Alanen kertoo isovanhempiensa Aino ja Alvar Aallon tarinan, jossa kietoutuvat rakkaus, luovuus ja intohimo työhön. Pohjana teoksessa on käytetty muun muassa tunnetun arkkitehtipariskunnan henkilökohtaista kirjeenvaihtoa.

  8. Sukututkija Heikki Salmela kertoo, miten sukukirja koostetaan - yhtenä esimerkkinä malleista voi olla tapa, jolla Olavi Koivukangas toteutti Söderena-sukukirjan.

  9. TEKISIKÖ mielesi lähteä patikoimaan lähialueen poluille, jossa et ole aikaisemmin käynyt, mutta haluaisit tietää, onko reitin lähtöpisteessä pysäköintitilaa. Ehkä mietit, onko reitin varrella tulentekopaikkoja. Myös reitin vaativuus saattaa askarruttaa mieltäsi.

  10. Jorma Lamminen käsittelee kirjoituksessaan kangastusilmiötä: idea tekstiin syntyi Lappajärven yllä leijuneista saarista, mutta mitä kuuluisia kangastuksia löytyy maailmalta?