Lappajärvi

  1. KESKIVIIKKONA 15.6. kello 17–18 järjestetään info- ja keskustelutilaisuus Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueesta. Verkkotilaisuus on avoin kaikille, ja siihen on mahdollista lähettää kysymyksiä myös etukäteen.

  2. Kesä tuo Lappajärvelle ison joukon kesäasukkaita lyhyemmäksi tai pidemmäksi ajaksi. Mitä nämä kesälinnut miettivät ja mistä he ilahtuvat? Lappajärveltä lähtenyt Heleena Savela on yksi kesälappajärveläisistä.

  3. Heikki Salmela kertoo Mehiläisten vuosi -juttusarjassaan nyt mehiläisten kesäkuulumisia.

  4. LAPPAJÄRVEN Rautanetin Jouni Luoma muistuttaa puutarhanhoidosta kiinnostuneita, että nyt on oikea aika kylvää ja lannoittaa, kun maa on kaikesta satamisesta kunnolla kostea. Kalkitseminen on aina hyvästä. Se parantaa maata. Kasvit pystyvät hyödyntämään ravinteet paremmin, kun maan ph-arvon on oikea.

  5. OUTDOORACTIVE on maailman käytetyimpiä luontokohteiden ja ulkoilureittien digitaalisia matkailualustoja. Aisapari on hankkinut Leader Aisaparin alueen kunnille lisenssin, joka mahdollistaa matkailukohteiden syöttämisen alustalle. Ilmaiseksi ladattava sovellus tuo alueen upeat luontokohteet samaan paikkaan, helposti kännykkäsovelluksella selattavaksi.

  6. ONHAN se aika hassua, kun tänne Suomeen tuodaan kookosvettä, aloe veraa ja kombuchaa, vaikka meillä on täällä paikallinen tuote, jolla on ihan huikeita terveysvaikutuksia, toteaa Ari Aittolampi. Paavolan tilalla Soinin Vehulla on kerätty koivunmahlaa muutaman vuoden ajan.

  7. JÄRVILAKEUDEN kansalaisopiston järjestämä kuvataideleiri tarjoaa tänä vuonna oppilaille elävän mallin maalaamista tai piirtämistä. Opettajina toimivat kuvataiteilijat Elina Försti ja Laura Hetemäki.

  8. UUDEN liikuntahallin harjakaisia vietettiin Lappajärvellä perjantaina 3. kesäkuuta.

  9. JÄRVISEUDUN lukiot saivat kutsun osallistua Global Scientist Award -kilpailuun ensimmäisenä Euroopassa. Suomen kilpailun voittaja julkistettiin perjantaina Lappajärven Geolukiolla. Labib Abuzaid lähtee syystalvella Japanissa järjestettävään finaaliin kisaamaan kansainvälisestä menestyksestä.

  10. MONI on ehtinyt viettää vuosien varrella kesäpäiviä Lappajärven rannalla Leväniemessä sijaitsevan Nurkkalan leirinnän alueella. Leirintäalue täyttää tänä kesänä 30 vuotta.