Lappajärvi

  1. KRAATTERIJÄRVEN kesäasukkaat kokoontuvat perjantaina 17. kesäkuuta kello 17 Lakis Areenalla.

  2. JÄRVILAKEUDEN kansalaisopisto järjestää myös tänä vuonna useita taideaiheisia leirejä, yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Kortesjärven Purmojärvellä pidettävä taideleiri on jo perinteeksi muodostunut ja sen alkamista odotetaan kovasti. Lapsia otetaan leirille neljäkymmentä ja määrä tulee täyteen aina. Leiriläisiä tulee aina ympäri maakuntaa.

  3. ETELÄ-POHJANMAAN 22 lukion keskinäisessä vertailussa Evijärvi oli Järviseudun lukioista paras sijalla seitsemän; Vimpeli sijoittui yhdeksänneksi ja Lappajärvi sijalle 10.

  4. LÄNSIRANNAN koululta lähtevän pururadan tienoille valmistuneen frisbeegolfradan avajaistilaisuus keräsi lauantaina paikalle innokkaita kiekonheittäjiä, joista osa pääsi kokeilemaan lajia ensimmäistä kertaa elämässään.

  5. LAPPAJÄRVEN kunnanhallitus myönsi eron tekniselle johtajalla Anne Övermarkille 1.10.2022 lukien ja esitti lämpimät kiitokset pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta työstä Lappajärven kunnan hyväksi.

  6. LAPPAJÄRVELÄINEN Marko Vesapuisto osoittaa hienoilla kuvilla, kuinka ääretön maailmankaikkeus ja meille näkyvä avaruus on. Ehkä olemmekin vain pieniä hiukkasia koko suuressa universumissa.

  7. LAPPAJÄRVEN Veikot sai tyytyä kolmeen sarjapisteeseen viime viikon kahdesta pelistä.

  8. JÄRVISEUDUN ammatti-instituutin tiloissa 8. kesäkuuta järjestettyyn Töitä ja tekijöitä -tapahtumaan kokoontui ukrainalaisia ympäri Järviseutua kuulemaan sekä työ- että opiskelumahdollisuuksista. Paikalla oli eri alojen edustajia esittelemässä työpaikkojaan ryhmälle, josta niin ikään löytyi monen alan ammattitaitoa.

  9. Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla nähdään tänä kesänä runsas määrä järviseutulaisia musiikin osaajia.

  10. LAPPAJÄRVEN Veikot käynnisti Halkosaaren tanssilavan toiminnan jo ennen sotia. Vuonna 1960 seuran puheenjohtaja Ahti Lampi esitti uuden suurlavan suunnitelman, ja lava rakennettiin nykyiselle paikalleen rakennusmestari Nestori Viinamäen piirustusten mukaan. Saksalaisen esikuvan mukainen riippuva kattorakennelma herätti huomiota erikoisuudellaan. Lava valmistui keväällä 1961 ja ensimmäiset juhannusvalvojaiset olivat menestys. Tarina maakunnan parhaasta tanssilavasta oli syntynyt.