Lappajärvi

  1. TÄRKEINTÄ on katsoa ja nähdä. Näkemänsä ymmärtäminen on edellytys taiteen luomiselle, opettavat Elina Försti ja Leena Valkeus. –Jokaisesta voi tulla piirtäjä, jos oppii katsomaan.

  2. LAPPAJÄRVEN VEIKOT sai tyytyä yhteen sarjapisteeseen naisten Ykköspesiksen ottelussa kotikentällään, kun Pattijoen Urheilijat ryösti kaksi täysin Lavettarien hyppysissä ollutta pistettä mukaansa Raaheen 1–2, (0–1, 3–2, 0–0, 1–3). Tilastojen valossa Veikot oli hieman edellä vastustajansa sisäpelissä, mutta ratkaisevalla hetkellä peli kääntyi vieraille.

  3. Järviseudun koulutuskuntayhtymän johtajan/rehtorin rekrytointi on edennyt siihen vaiheeseen, että yhtymävaltuusto päättää rehtorivalinnasta huomenna tiistaina 28.6 klo 12 alkavassa kokouksessaan. Loppusuoralla ovat kasvatustieteen tohtori Anu Raudasoja ja kauppatieteiden maisteri Santtu…

  4. STRANGIN ja Spangarin sukuseura ry kokoontuu yhdeksättä kertaa, kun kaksipäiväisiä sukujuhlia vietetään Perhossa 8.–9.7.2022.

  5. Voisivatko suullisen perimätiedon pohjalta kerätyt tarinat olla osa matkailuelämystä? Siis todelliset tapahtumat, eivät tonttujutut tai muut brändätyt mielikuvitustarinat, kysyy Tapani Tyynelä tekstissään ja nostaa esille kaksi Haikarannevaan liittyvää anekdoottia.

  6. KIKKILIIVIKRIISI lienee jokaiselle naiselle tuttu. Puristava tai löysä ympärys, tippuvat olkaimet. Tyhjää kupeissa, tai sitten liikaa. Kutittaa.

  7. Lomituspalveluiden muutos on tapahtunut syystä, eikä myöskään ole lopussa - alalla reagoidaan maatalouden "trendeihin". Niin kauan kun on maaseutuyrittäjiä, tarvitaan lomittajia. Uusia tekijöitä tarvittaisiin alalle nyt.

  8. Sedusta valmistui kesäkuussa joukko järviseutulaisia.

  9. KOMIAT ovat valmiina laittamaan pakan sekaisin uudellaan singlellään. Pakka Sekaisin sopii mitä parhaiten suomalaiseen sielunmaisemaan viljapelloilta tanssilavojen yöttömiin öihin.

  10. Järvi-Pohjanmaan alueen koronatilanne on pysynyt rauhallisena. Koronatapauksia todetaan kuitenkin jatkuvasti, muistuttaa Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä. Etelä-Suomessa uusi koronaviruksen alavariantti BA5 on jo syrjäyttämässä aikaisempia koronaviruksen variantteja. Vaikka olisi rokotettu ja jo sairastanut koronaviruksen aikaisemmin, voi henkilö saada silti uuden BA5-alavariantin aiheuttaman uuden tartunnan.