Lappajärvi

 1. POHJALAISEN TAITEILIJALIITON vuosinäyttelyssä Alajärven Villa Väinölässä teemana on Mini-nimen mukaisesti teosten pieni koko. Sen sijaan teosten tekniikoissa ja aiheissa kirjo on valtaisa.

 2. JÄRVISEUDUN SANOMAT painetaan Kokkolassa. Kun lehden sivut on saatu toimituksessa valmiiksi tiistaina iltapäivällä, se lähetetään pdf-muodossa Botnia Printille.

 3. Lauantaina 9. heinäkuuta käynnistyvät Vimpelin Pesäpallofestivaalit tarjoaa kävijöille laajan ohjelmiston.

 4. KORONALÄÄKE Paxlovidin käyttö on aloitettu myös Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella. Lääke on tarkoitettu niille positiivisen terveydenhuollon pcr-koronatestituloksen saaneelle henkilöille, jotka kuuluvat Sosiaali- ja terveysministeriön määrittelemiin Paxlovid-lääkehoidon…

 5. Lappajärveläisestä ikääntyneiden hoitokodista vanhaksi jääneet televisiot päätettiin lahjoittaa paikkakunnalle tulleille ukrainalaispakolaisille.

 6. KESÄKULKUREIDEN koko perheelle suunnattu tanssiesitys ja työpaja Kalapiirin tieto nähdään Taide- ja kulttuurikeskus Onnintuvalla torstaina 7.7. kello 12.30 alkaen. Kesäkulkureiden matkassa voi sukeltaa virtaaviin vesiin, kalojen kutureiteille ja tutustua uhanalaisten vaelluskalojen…

 7. LAPPAJÄRVEN museon kesänäyttelyn avaustilaisuus pidettiin maanantaina 4. heinäkuuta.

 8. LAPPAJÄRVEN VEIKOT palasi voittokantaan tukalan helteisellä Veikkolan kentällä pelatussa naisten Ykköspesiksen ottelussa. Lavettaret hallitsi peliä jaksojen alkupuolia lukuun ottamatta, mutta käänsi sitten loppua kohti selkeän kolmen pisteen voiton kotiin.

 9. Raudasojasta JAMIn rehtori

  Järviseudun koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuuston asialistalla oli 28.6.2022 rehtorin valinta.

 10. Kisat järjestetään Jerusalemissa Israelissa 4.–7. heinäkuuta. Kisarajan tuloksella 370 saavuttanut Mäenpää iloitsi odottamastaan valinnasta.