Lappajärvi

  1. Lappajärven suuria, kaksipäiväisiä markkinoita vietettiin perjantaina ja lauantaina. Sunnuntaina Vasikka-ahon lähimarkkinoilla vetonaulana olivat maatilan eläimet.

  2. OsVa–LaVe 2–0 (6–3, 6–2)

  3. LaVe-OsVa 2–0 (3–2, 5–2)

  4. TIEKIRKOT ovat tavallisia evankelisluterilaisia ja ortodoksisia kirkkoja, jotka tarjoavat matkailijoille erilaisen levähdyspaikan aina kesäkuun alusta elokuun puoliväliin asti.  Samalla saa tilaisuuden nähdä upeaa arkkitehtuuria, kuulla tarinoita paikallisesta historiasta tai hiljentyä…

  5. Ensimmäiset sotatoimissa kuolleet suomalaiset jääkärit, Alfred Hyytinen Lappajärveltä, Max Kronqvist Pietarsaaresta ja Ilmari Pahkajärvi Kortesjärveltä, on haudattu Galinin sotilashautausmaalle Latviassa. Syrjäinen hautapaikka on jäänyt vähälle hoidolle, ja nyt suomalaiset ovat ottaneet kopin paikan kunnostustöistä.

  6. Kaustisen musiikkijuhlat ei ole vain tanhua, viuluviikareita ja pillipiipareita. Maailmanmusiikin laajaan kirjoon sopii myös rokkikukkojen kitarat. Lappajärveläislähtöisten Lauri Lantelan ja Tuomas ”Gary” Keskisen keikka oli alkuviikon tanakimpia esityksiä. Molemmat ovat ammattimaisia esiintyjiä, joilta ei katu-uskottavuutta puutu.

  7. VIMPELIPELIN iloiset ensi sävelet soivat Satu Lumiahon viulusta Kaustisella. Järviseutulainen kansantanssiryhmä Väkitukko aloittaa esityksen kuuden parin voimin. Vaikka monella tanssijalla on ikää jo yli seitsemänkymmenen, niin pyörähdykset sujuvat yhtä nuorekkaasti kuin lukiolaisilla…

  8. ANNE Lauttamus ja Tiina Taipale sairastuivat ympäristöyliherkkyyksiin vuonna 2012 ja tutustuivat muutama vuosi sitten aivan sattumalta muutettuaan asumaan Lappajärven Länsirannalle ”kivenheiton päähän toisistaan”.

  9. ALAJÄRVI on yksi kolmesta eteläpohjalaisesta kaupungista, joihin sirkusryhmä Arctic Ensemble tuo kesän aikana katusirkuskarnevaalinsa. Väinöntiellä Villa Väinölää vastapäätä olevalla tyhjällä nurmikentällä vietetään sirkuspäiviä 16.–17. heinäkuuta.

  10. Lappajärven 51. kuvataideleirin teemana oli runsaus ja niukkuus, ja leiriläiset pääsivät maalaamaan ja piirtämään elävää mallia.