Lappajärvi

  1. Aluellinen yhteistyöryhmä Nyrkki linjasi kokouksessaan 6.9.2021 Etelä-Pohjanmaan jatkavan leviämisvaiheessa. Viimeisen kahden viikon ilmaantuvuus on 86,5 ja tartuntoja on todettu 167 kappaletta. Alueen tilanne on mennyt parempaan suuntaan ja rokotukset ovat edenneet. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä yksi koronaviruspotilas.

  2. LAULAJA Marion Rungin ei tarvinnut harkita pitkään, kun Lea Vasalampi soitti Vimpelistä ja pyysi esiintymään hyväntekeväisyyskonsertissa, jonka tuotto lahjoitetaan Viipurin juutalaisille.

  3. JÄRVI-POHJANMAAN perusturvalautakunta päätti 31. elokuuta pitämässään kokouksessa, että Lappajärvellä luovutaan lämpimien aterioiden kuljetuksesta koteihin, sillä yhteistoiminta-alueella tulee kaikkien toimintojen olla tasapuolisia asiakkaiden saaman palvelun ja hinnan suhteen.

  4. VIMPELILÄINEN, Kuortaneen Urheilulukion painilinjalla opiskeleva ja Perhon Kiriä edustava 17-vuotias Onni Mäkelä paini Kuortaneella kreikkalais-roomalaisen painin U17, 71-kiloisten sarjassa Suomen mestariksi ja vanhempien, U20, 72-kiloisten sarjassa SM-pronssia. SM-kisat järjestettiin Kuortane-hallissa 28.–29.8.

  5. ALAJÄRVEN Ankkureiden naisten kausi Suomensarjassa kausi päättyi hienosti runkosarjan 3. sijaan. Lohkofinaaliin selviytyivät Ylihärmän Pesis-Junkkarit ja Kannuksen Ura.

  6. Eilisen jälkeen Järvi-Pohjanmaan alueella ei ole todettu uusia koronatartuntoja, kertoo tiistaina kokoontunut Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä. Vaikka Etelä-Pohjanmaa on siirtynyt leviämisvaiheeseen, Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä pitää vielä tässä vaiheessa alueelle aikaisemmin annetut suositukset voimassa.

  7. Härmämedissä maatalousyrittäjien työterveyshuoltoa toteuttavat työterveyshoitajat Anni Luoma, Sari Kujanpää ja Tarja Kiviniemi. He kertovat, että viljelijät jäävät ongelmien kanssa monesti yksin, ja heidän työssäjaksamistaan pitää tukea ennen kuin työkyky on menetetty.

  8. ALUEELLINEN yhteistyöryhmä Nyrkki linjasi kokouksessaan maanantaina Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueen siirtyvän ensimmäistä kertaa leviämisvaiheeseen. Leviämisvaiheeseen siirtymisen painavimpana syynä pidetään Suomen alhaisinta rokotuskattavuutta. Sairaalahoidon tarve voi…

  9. ILMOITTAUTUMINEN Järvilakeuden kansalaisopiston kursseille lähti vauhdilla matkaan. Lukuvuonna 2021–2022 ilmoittautuminen avattiin ensimmäistä kertaa ensin netissä ja vasta seuraavana päivänä toimistolla ja puhelimitse.   –Ilmoittautumisten määrä yllätti positiivisesti heti…

  10. Eilen, 29. elokuuta, todettiin Järvi-Pohjanmaalla neljä uutta koronatartuntaa, jotka liittyvät viime viikolla Lappajärvellä todettuun koronatartuntaan, tiedotti pandemiajohtoryhmä.