Lappajärvi

 1. Karvalan kylän 400-vuotisjuhlaan kerääntyi noin 450 juhlijaa nauttimaan ohjelmasta ja tuttujen tapaamisesta. Istumapaikat loppuivat viimeistään siinä vaiheessa, kun kirjailija ja kunniatohtori Antti Tuuri aloitti esitelmänsä, jossa hän kertoi, miten Karvala esiintyy hänen kirjoissaan Tammikuu 18 ja Levoton mieli.

 2. ALUEELLAMME on työvoimapulaa myös ravitsemispalveluissa. Koronarajoitusten poistuessa uusille työntekijöille on kasvava tarve esimerkiksi lounasravintoloissa, suurkeittiöissä, jakelukeittiöissä, kahviloissa, liikenneasemilla ja pikaruokaravintoloissa. Sen takia Järviseudun…

 3. Ilotulitusta juhlaottelussa

  LaVe–LaJy 2–0,(6-5),(11-2)

 4. PattU–LaVe 0–2,(1–11),(1–4)

 5. Veikot palasi voittokantaan

  Mailajuniorit–LaVe 1–2,(3-4),(5-4),(0-1)

 6. Pohjalaismaakuntien sinilevätilanne on viime viikkoon verrattuna rauhallisempi. Rannikkoalueen sinilevähavainnot ovat vähentyneet ja sisävesien tilanne pysynyt rauhallisena. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen valtakunnallisen leväseurannan havaintopaikoilla ei tehty viikon 30 aikana sinilevähavaintoja. Ähtärinjärven ympäristönsuojelun havaintopisteellä Ähtärinsalmessa sinilevää havaittiin hieman tiistaina.

 7. Kolmisen kuukautta sitten maa- ja metsätalousministeriksi siirtyneellä Antti Kurvisella on myönteinen uutinen järviseutulaisille. Järviseutu on luokiteltu tukialueeksi, jolla saadaan aikaisempaa enemmän yritystukia esimerkiksi investointeihin. Aluekehittämisrahoja on puolestaan Etelä-Pohjanmaalla jaossa merkittävästi enemmän aiempaan verrattuna eli tämän suhteen Etelä-Pohjanmaa on suurin voittaja.

 8. Kuula vei pesistrillerin

  LaVe–YK 1–2 (1-6,(5-1),(1-1)(4-7)

 9. Itäkylässä on tänä kesänä kasvamassa tuhansia leikkokukkia. Katrina Tuomela kertoo tutustuneensa alun perin Yhdysvalloista lähtöisin olevaan slow flowers -kasvatukseen, joka on saanut jalansijaa Suomessakin.

 10. Kuluneen viikon aikana Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella sinilevää havaittiin kuudella valtakunnallisen leväseurannan havaintopisteellä.