Lappajärvi

  1. Järviseudun jätelautakunta käsitteli kokouksessaan 5. lokakuuta 2021 kunnalliseen jätehuoltojärjestelmään liittymättömien tilannetta. Sen alueella on 790 taloutta, joita jätelautakunta on kahdella eri kirjeellä vuosina 2018 ja 2020 kehottanut siirtymään säännölliseen jätehuoltomääräysten ja jätelain mukaisen jätteenkuljetusjärjestelmän piiriin.

  2. TUORE, keskiviikkona julkistettu KMT 2021 kertoo, että 69 prosenttia suomalaisista lukee edelleen sanomalehteä päivittäin, joko painettuna tai digitaalisena.

  3. JÄRVISEUDUN diabetesyhdistys purkautui ja sen jäsenistö liittyi Etelä-Pohjanmaan Diabetes ry:n toiminta-alueeseen. Ensimmäinen kokoontuminen uuden organisaation alla tapahtui torstaina Alajärven Nuorisoseuralla, missä Etelä-Pohjanmaan Diabetes ry:n puheenjohtaja Virpi Kanth oli illan vieraana kertomassa alueen kuulumisia.

  4. Lappajärven Veikot on kenties Suomen paras yleisurheiluseura, jos vertaillaan vain pieniä kuntia. Luettelo Veikkojen saavutuksista kuluneelta kesältä on komeaa luettavaa. Kysyimme myös, millaiset edellytykset Elmo ja Tarmo Savolalla on päästä edustamaan Suomea Münchenin EM-kisoihin.

  5. Evijärven Urheilijoiden Aimo Järvelä ja Lappajärven Veikkojen Esko Hyyppä ovat jälleen niittäneet menestystä ikämiesten sisäsoutukilpailuissa. Tällä kertaa kultamitaleja tuli Isossa-Britanniassa virtuaalisesti järjestetyistä avoimista mestaruuskisoista, jotka kantoivat nimeä Asensei British Rowing Virtual Championships.

  6. Etelä-Pohjanmaan koronatilanne heikkenee. Keskiviikkona todettiin peräti 29 uutta tartuntaa. Päiväkohtainen lukema on suurempi kuin koskaan ennen pandemia-aikana.

  7. Kävimme Turun kirjamessujen yhteydessä katsomassa Anton Tšehovin klassikkonäytelmän Vanja-eno.

  8. LAPPAJÄRVEN nuorisoseurantalolla tapahtuu lauantaina 23. lokakuuta, kun luvassa on hieno kulttuuritapahtuma alkaen kello 11.   Kello 13 tienoilla kulttuuriyhdistys Karikko esittää lausuen ja laulaen Arto Mellerin runoihin sovitettua ohjelmaa. Puolen tunnin rupeaman jälkeen kello…

  9. LAPPAJÄRVEN kunnanhallitus päätti, että ostopalvelujen aiesopimus hyväksytään kunnanhallituksen osalta ja esitetään edelleen Lappajärven valtuustolle hyväksyttäväksi. Kunnanhallitus päätti myös, että ostopalvelusopimuksen laatiminen aloitetaan yhteistyössä Alajärven…

  10. Järvi-Pohjanmaalla on todettu muutamia uusia koronavirustartuntoja viimeisen viikon aikana, ja noin 40 henkilöä on tällä hetkellä karanteenissa. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä suosittelee yhdessä Etelä-Pohjanmaan alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin kanssa laajennettua maskisuositusta.