Kauhava + Kortesjärvi

  1. Tilavalvontakäynnit vähenevät, joustavuutta tukihakuun. Maksut painottuvat loppuvuoteen ja seuraavan vuoden alkupuoliskolle.

  2. MLL Kortesjärvi vietti sunnuntaina 2.10. perinteistä vauvajuhlaa, jossa juhlittiin paikkakunnalle vuonna 2021 syntyneitä lapsia ja heidän perheitään. Kutsuttuna oli 14 perhettä.

  3. Villa Väinölä on avoinna lauantaina 8.10. kello 12–15. Taiteilijatapaamisessa paikalla ovat Juha Järvinen ja Hannu Kankaanpää, jotka ovat olleet kokoamassa parhaillaan nähtävillä olevaa puunveistoaiheista näyttelyä.

  4. Käytännön Maamiehen satokilpailussa tehtiin uusi syysrypsin Suomen ennätys, 3 320 kiloa hehtaarilta.

  5. Osalle Etelä-Pohjanmaan alueen yksityisissä ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköissä asuville asiakkaille ja heidän asioidenhoitajilleen on tullut palveluntuottajalta tiedote, jossa on kerrottu palvelusopimusten irtisanomisesta.

  6. JÄRVISEUDUN SANOMIEN uusi nettisivusto avautuu tiistaina 11. lokakuuta vanhassa, tutussa www-osoitteessa. Sitä valmistellaan jo tulevana maanantaina, jolloin kotisivu on alhaalla eli pois käytöstä.

  7. Rekon ideana on taata lyhyt ketju tuottajalta kuluttajalle eli myydä tuoretta ja turvallista tavaraa ja tavoitteena paikallisen tuottajan puolustaminen. Kortesjärveläiset maitotilalliset Hanne ja Arto Tyynismaa ovat olleet mukana alusta asti myymässä erityisesti kotijuustojaan. "Työtähän Reko teettää, mutta toisaalta siinä tapaa muita tuottajia ja vaihdetaan kuulumisia. Vertaistuki on tarpeen — ja kaikilla tuottajilla on samat haasteet tänä päivänä", sanoo Hanne Tyynismaa.

  8. KJV:n jalkapallojoukkueessa pelasi menneellä kaudella mukava määrä ulkomaalaistaustaisia pelaajia. Yksi heistä on 24-vuotias Ukrainan Zhytomyristä kotoisin oleva Babiak Oleksandr, eli Alex, kuten häntä Kortesjärvellä kutsutaan.

  9. Rauhallisen loppukesän jälkeen tartuntamäärät ovat lähteneet syyskuussa kasvuun.

  10. ON harvinaista näillä leveysasteilla, että saamme olla jonkun yrityksen 100-vuotisjuhlissa. Vielä harvinaisempaa on juhlia 100-vuotiasta ja vielä toimivaa puhelinosuuskuntaa, totesi Japon 100-vuotishistoriikin kirjoittanut Toivo Kivipelto perjantaina Alajärvellä.