Evijärvi

  1. Järviseudun ammatti-instituutin ja Luonnonvarakeskuksen ”Tienviitat Järviseudun maa- ja puutarhatalouden tulevaisuuteen” -hankkeessa on pohdittu alueen maatalouden tulevaisuutta ja kehittämis- ja yhteistyömahdollisuuksia paikallisten toimijoiden, opetusalan asiantuntijoiden ja alan tutkijoiden voimin. Tulevaisuustutkimuksen menetelmin on syntynyt erilaisia mahdollisia tulevaisuuskuvia, ja tulosten myötä on laitettu vireille jo useita hankehakemuksia, joukossa muun muassa JAMIn Farmi-suunnitelmiin liittyvät hakemukset.

  2. Kotiseutuliiton järjestämään Vuoden kotiseututeos -kilpailuun on ehdotettu 40 teosta eri puolilta Suomea. Finalistit valitsee Suomen Kotiseutuliiton asettama raati alkusyksyllä. Raadin puheenjohtajana toimii historioitsija ja kotiseutukirjojen asiantuntija Jukka Hako Vantaalta ja jäseninä ovat Kansallisarkisto Oulun johtaja Vuokko Joki Oulusta sekä Kotiseutuliiton varapuheenjohtaja Anna-Maija Korhonen Tervosta. Voittajan valitsee Kansallisarkiston pääjohtajana pitkän uran tehnyt Jussi Nuorteva. Voittaja julkistetaan Turun kirjamessuilla lokakuun alussa.

  3. 60 vuotta täyttävän Järviseutu-seuran puheenjohtajana tänä keväänä aloittanut alajärveläinen Tuija Matintupa iloitsee siitä, että seura toteuttaa edelleen alkuperäistä tehtäväänsä. Paljon on muuttunut niidenkin reilun kolmen vuosikymmenen aikana, jonka hän on ollut mukana toiminnassa, mutta seura on pysynyt ajassa kiinni ja on yhä valmis uudistumaan sekä uudistamaan tulevinakin vuosina. –Toiminta on ollut vilkasta; paljon on jaettu rahaa, tuettu julkaisutoimintaa, kulttuuria, urheilua ja kouluja.

  4. ETELÄ-POHJANMAAN hyvinvointialuejohtajan valintaa valmisteleva työryhmä haastatteli kaikki hyvinvointialuejohtajan virkaa hakeneet tänään 25.4.2022. Valintaprosessi etenee siten, että hakijoista kolme kutsutaan valtuustoryhmien ja henkilöstön edustajien kuultavaksi.  Tilaisuus…

  5. Maanantaina 25. huhtikuuta kokoontunut Etelä-Pohjanmaan Nyrkki tiedotti, että maakunnassa on runsaasti paikallisia koronaepidemioita tehostetun asumispalvelun yksiköissä. Tartuntoja todetaan ikäihmisillä nyt aiempaa enemmän.

  6. TOUKOKUUN alku on hyvää aikaa aloittaa jälleen aktiivinen liikkuminen kohti kesää. Viime vuonna aloitettu Evijärvi-Veteli-pyöräilymaaottelu on tullut jäädäkseen. Tänä vuonna pyöräilymaaottelu on päätetty mitoittaa kahden viikon mittaiseksi. Maaottelu alkaa maanantaina 2.5. kello…

  7. ON selvää, että ongelmia tulee olemaan, riippumatta siitä kuka päätökset tekee, kun luodaan näin isoa kokonaisuutta. Yhteistyöllä ja kompromisseilla saadaan paras mahdollinen tulos, ei niinkään politikoinnilla, repostelemalla ja rääpimällä sitä, mitä on tehty väärin ja kuka on mokannut. Ihmisinä olemme vajavaisia, mutta varmasti kaikki tekevät parhaansa tämän eteen, pohtii lehtimäkeläinen Jenni Kuisti Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen perustamisprosessia.

  8. Suomen Reserviupseeriliiton liittovaltuusto päätti tänään 23.4.2022 Helsingissä pitämässään kokouksessa kannanotosta Suomen Nato-jäsenyyteen.

  9. Warehouse Kidsin jäsenet löysivät tiensä konemusiikin pariin nuorina, ja DJ:n hommista innostumisen jälkeen kiinnostus sitä kohtaan on vain kasvanut. "Livetilanteissa rakkaus syventyi entisestään. Silloin musiikki pääsee kunnon äänentoiston, visuaalien ja valojen sekä saman energian jakavan yleisön avulla parhaiten oikeuksiinsa. Tämä pätee sekä dekkien takana ja edessä."

  10. Evijärven tapahtumavuosi pyörähti käyntiin perjantaina auringonpaisteessa, kun Mäntyhovin pihamaalla järjestettiin uusi Jääkarhun kevätrieha -tapahtuma. Siinä missä keskustan kesämarkkinoille kokoontunevat pääasiassa evijärveläiset ja kesäasukkaat, liikenneasemalla musiikkiin ja markkinatunnelmaan kävivät varmasti tutustumassa ohiajajatkin.