Evijärvi

  1. Pappi vaihtuu Evijärvellä jälleen vuodenvaihteesta. Vt. kirkkoherraksi tammikuun 2022 alusta vuoden loppuun asti on valittu Risto Mäki.

  2. Evijärven syyslomaviikolle oli suunniteltu monenlaista ohjelmaa lapsille ja nuorille.

  3. Järvi-Pohjanmaalla on eilisen tiedotteen jälkeen todettu 16 uutta koronatapausta, jotka liittyvät Lappajärven yhteiskoulun tartuntaketjuun. 18.10. jälkeen on todettu yhteensä 25 koronatartuntaa Lappajärven yhteiskoulun henkilökunnalla, 4.-6.-luokan oppilailla tai heidän lähikontakteillaan…

  4. MAANANTAINA kokoontunut Nyrkki päätti Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin olevan 18.10. lähtien koronaepidemian leviämisvaiheessa. Koronatartuntojen ilmaantuvuus on noussut jyrkästi. 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on 131,6/100 000. Viime viikolla todettiin yhteensä 142 tartuntaa.…

  5. ALAJÄRVELLÄKIN sahatoimintaa harjoittavan Keitele Forest Groupin tarina käynnistyi 1981 Keiteleen Teollisuussaha Osakeyhtiönä. 40 vuotta myöhemmin yhdeksi Suomen suurimmista mekaanisen puunjalostuksen konserneista kasvanut Keitele juhlii kolmella alueella, joissa sillä on toimintaa: Lapissa, Pohjanmaalla ja Savossa. Juhlinta käynnistyi 13. lokakuuta Kemijärvellä, jatkuu Alajärvellä 29. lokakuuta ja huipentuu Keiteleellä 12. marraskuuta.

  6. MLL:N Evijärven paikallisyhdistys toteuttaa perinteisen Joulupuu-keräyksen tänä vuonna yhteistyössä Kuntayhtymä Kaksineuvoisen perhetyön ja neuvolan, koulukuraattorin, päiväkoti Tuulentuvan sekä Evijärven seurakunnan kanssa. Keräyksen avulla pyritään tuomaan jouluiloa niille…

  7. Tällä viikolla tartuntoja on tullut enemmän kuin koskaan, ja myös sairaalakuormitus on lisääntynyt. Maskit kasvoille, ja rokotus kannustetaan ottamaan, sillä suurin osa tartunnoista todetaan rokottamattomilla. Walk in -rokotuspaikkoja on Kuntayhtymä Kaksineuvoisessa tarjolla tälläkin viikolla maanantaista perjantaihin.

  8. TUORE, keskiviikkona julkistettu KMT 2021 kertoo, että 69 prosenttia suomalaisista lukee edelleen sanomalehteä päivittäin, joko painettuna tai digitaalisena.

  9. JÄRVISEUDUN diabetesyhdistys purkautui ja sen jäsenistö liittyi Etelä-Pohjanmaan Diabetes ry:n toiminta-alueeseen. Ensimmäinen kokoontuminen uuden organisaation alla tapahtui torstaina Alajärven Nuorisoseuralla, missä Etelä-Pohjanmaan Diabetes ry:n puheenjohtaja Virpi Kanth oli illan vieraana kertomassa alueen kuulumisia.

  10. Evijärven Urheilijoiden Aimo Järvelä ja Lappajärven Veikkojen Esko Hyyppä ovat jälleen niittäneet menestystä ikämiesten sisäsoutukilpailuissa. Tällä kertaa kultamitaleja tuli Isossa-Britanniassa virtuaalisesti järjestetyistä avoimista mestaruuskisoista, jotka kantoivat nimeä Asensei British Rowing Virtual Championships.