Evijärvi

  1. KESÄKUUSSA pidettävien kuntavaalien ehdokaslistat on jätetty tiistaina. Tässä kaikki alueemme kuntien valtuustoehdokkaat kunnittain listattuna.

  2. SUUNNISTUKSEN Viestiliigaan kuuluva Lakeuden Viesti -suunnistustapahtuma on siirretty järjestettäväksi 19. kesäkuuta. Samalla juostaan nuorten Rastifyrry-viesti. Tapahtumapaikkana on Vimpelin Lakeaharjun maasto. Järjestelyistä vastaavat Järviseudun Rasti ja Kauhavan Wisa.

  3. Kerttuanjärven rannalle Evijärven Lahdenkylään kohosi vuonna 2017 silmiinpistävä erikoisuus, nimittäin uusi, perinteisen pohjalaistalon näköinen omakotitalo. Perinnehirsitalosta löytyvät kuitenkin kaikki nykypäivän mukavuudet.

  4. Evijärven kunnantalon taidegalleria Tiirassa on nähtävillä Marjaana Hinkan näyttely ”Naisten luonto, naisten vuoro”. Se kertoo naisena olemisesta ja luonnosta.

  5. EVIJÄRVELÄISYRITYS JärviZ Oy on koronavuoden aikana panostanut uuden tuotemalliston kehittämiseen. Lopputuloksena syntyi uusi suomalainen ulkokalustebrändi Havue Collection, jonka ensimmäinen mallisto julkaistiin perjantaina. Se sai nimekseen ”Elokuu”. Kyseessä on ulkotilan…

  6. Rokotevalmisteen vaihtaminen on mahdollista 3.5. lähtien kaikille yli 65-vuotiaille.

  7. SYYSKUUSSA 2020 alkaneen maatalousyrittäjävalmennuksen päätöstilaisuutta vietettiin Järviseudun ammatti-instituutin Alajärven toimipisteessä 23.4.2021.

  8. POHJALAISEN Neuvosseuran vuosikokous pidettiin huhtikuun viimeisellä viikolla Etelä-Pohjanmaan liiton kokoustiloissa Seinäjoella, koronan sallimissa puitteissa.

  9. Maastopalo Alajärven Kurejoella sai alkunsa roskien polttamisesta. Alajärven Juutintiellä illalla noin kello kahdeksan aikaan havaittiin keskisuuri maastopalo. Palo levisi viereiselle pellolle, josta ehti palaa noin puoli hehtaaria. Naapuri oli suorittanut tehokkaan alkusammutuksen ja…

  10. Tänä vuonna on mainio tilaisuus viettää vappua ekologisesti pienemmässä porukassa. Nyt kun sen harjoittelee, niin ensi vuonna osaa myös tehdä kestävämpiä valintoja, muistuttaa Ekorosk.