Evijärvi

  1. Kansainvälisessä Outdoor Leader -hankekokonaisuudessa mukana olevat Leader-ryhmät järjestävät yhteistyökumppaneidensa kanssa Euroopan puistopäivän kunniaksi Etätyötä luonnossa -tapahtuman maanantaina 24. toukokuuta. Etätyötä tehdään Järviseudun alueella ainakin Lakiksella.

  2. EVIJÄRVEN, Kauhavan ja Kuntayhtymä Kaksineuvoisen yhteinen valmiusjohtoryhmä on päättänyt kokouksessaan 18. toukokuuta joistain koronarajoitusten löysentämisestä. Etelä-Pohjanmaalla on voimassa aluehallintoviraston 50 hengen kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksissa. Julkisia…

  3. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 18.5.2021 kaksi (2) uutta ko-ronavirustartuntaa. Tartuntalähteet ovat ulkomailta. Tartuntojen kokonaismäärä on 850.

  4. Ulko-ovelta katsottuna Jaana Vistin työpaikka näyttää tavalliselta konttorilta tietokoneineen ja kahvinkeittimineen, mutta tarkemmin katsottuna kahvinkeittimessä onkin rikkihappoa, ja huoneen nurkassa seisoo alasin.

  5. Maaottelu houkutteli varsinkin evijärveläiset hyvin mukaan. Facebookin evijärveläisten ja särkisten ryhmissä kommentoitiin lähes päivittäin omia pyöräilysuorituksia, kertoo liikunta- ja nuoriso-ohjaaja Satu Koski.

  6. Partiolaisten lupauksenantotilaisuus, jossa lapset sitoutuvat partioliikkeen arvoihin, on perinteisesti pidetty kirkossa itsenäisyyspäivänä. Koronarajoitusten vuoksi sitä jouduttiin siirtämään moneen otteeseen, kunnes se päädyttiin lopulta järjestämään ulkona mahdollisimman juhlallisin menoin.

  7. Evijärven Kävelykipinä 2021 -tapahtuma järjestettiin lauantaina Rantaraitilla.

  8. Järviseudun Sanomat onnittelee uusia ylioppilaita!

  9. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin helatorstain 13.5. ja viikonlopun 14. - 16.5.2021 aikana yhteensä kuusi uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä on 848. Ulkomailta tulevien tartuntojen osuus on korostunut viimeaikoina, esimerkiksi Teuvan tuulivoimatyömaihin liittyviä tartuntoja on todettu jo 22. Seuraavaksi eniten tartuntoja on saatu perhe- ja kaveripiiristä.

  10. Koronaviruspandemia on rajoittanut ja edelleen rajoittaa mahdollisuuksia matkustaa, ja osittain ehkä sen takia venekauppa on käynyt vilkkaana tänä keväänä. Veneisiin erikoistunut Keskuskauppakamarin hyväksymä tavarantarkastaja (HTT) Ari Tirkkonen kertoo, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota venekaupoilla.