Evijärvi

  1. Pohjanmaan sosialidemokraattien syyspiirikokous pidettiin tänään 13.11.2021 Vaasassa. Alajärveläinen Jukka-Pekka Matintupa jatkaa piirihallituksen jäsenenä. Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle asetettiin 62 aluevaaliehdokasta.

  2. Järvi-Pohjanmaan koronatilanne on tällä hetkellä rauhallinen, mutta maakunta on leviämisvaiheessa, tiedottaa Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä. Aluehallintovirasto kieltää 15. marraskuuta - 7. joulukuuta välisenä aikana yli 100 hengen yleisötilaisuudet. Alajärven monitoimihallilla järjestetään walk in -rokotustilaisuus 23.-25. marraskuuta ensimmäisen ja toisen koronarokotuksen hakijoille.

  3. LAPPAJÄRVELLÄ ja Evijärvellä on marraskuussa vaihdettu uusia etäluettavia sähkömittareita. Toimenpide on nopea, sillä asentajan käynti kotona kestää kymmenisen minuuttia ja sähköt ovat pois päältä vain pari minuuttia kaiken sujuessa hyvin. Mittarinvaihto liittyy globaaliin energiamurrokseen, jossa siirrytään pois fossiilisiin polttoaineisiin perustuvasta tuotannosta kohti hiilineutraaleja energiamuotoja.

  4. LUKATIES- eli luonnonmukainen kalatie Ähtävänjoelle – esiselvityshankkeen tuloksia esiteltiin tiistaina 9.11.2021 Pedersören Sursikin koulun auditoriossa. Paikalle oli tullut 21 kuulijaa. Tilaisuudessa kerrottiin, minkälaisia ovat toimivat kalatiet ja miltä Ähtävänjoen kalatiesuunnitelmat näyttävät

  5. JÄRVISEUDUN Sanomat hakee lehtiavustajia Evijärven, Kortesjärven, Lappajärven, Vimpelin, Alajärven, Lehtimäen ja Soinin alueelta.

  6. Yksi ihminen menehtyi keskiviikkona 10.11.2021 rekka-auton ja polkupyöräilijän välisessä liikenneonnettomuudessa Evijärvellä.

  7. Kuntayhtymä Kaksineuvoisen viikkotiedotteessa kerrotaan koronarokotusten ja -tartuntojen tilanteesta kuntayhtymän alueella.

  8. Maanantaina 8. marraskuuta kokoontunut sairaanhoitopiirin korona-Nyrkki totesi, että menneellä viikolla todettiin 134 uutta koronavirustartuntaa. Edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 168. Nyrkki päätti Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin jatkavan koronaepidemian leviämisvaiheessa.

  9. Laulaja-lauluntekijä Joel Hallikainen tulee Evijärvelle perjantaina. Hän esiintyy ensin ikäihmisten luona Päkintuvassa ja Kaislahovissa eli tehostetun palveluasumisen yksiköissä. Lisäksi illalla kello 18 on kaikille avoin, maksuton konsertti Evijärven kirkossa.

  10. Valtakunnallisessa Joulupostia ikäihmisille -kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Kampanja jakaa jouluiloa etenkin heille, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa. Joillekin ikääntyneille tämä joulumuistaminen saattaa olla ainoa laatuaan ja sitäkin merkittävämpi karkottamaan yksinäisyyttä. Joulupostia ikäihmisille -kampanjaa toteuttavat Kauhavan, Evijärven ja Lappajärven alueella Järvilakeuden kansalaisopisto, alueen kirjastot, Evijärven, Härmänmaan ja Lappajärven 4h-yhdistykset sekä Kuntayhtymä Kaksineuvoinen.