Evijärvi

  1. VALTIONEUVOSTO on juuri päättänyt EU:n alueellisen valtiontuen suuntaviivojen mukaisista I ja II-tukialueista kaudelle 2022-2027. Uuden jaon mukaan Etelä-Pohjanmaan maakunnasta Kuusiokuntien ja Järviseudun seutukunnat nousevat II-tukialueeksi.

  2. ILMAJOKELAINEN metsätalousinsinööri Elina Saarikoski on jo vuosien ajan ollut innostunut kokeilemaan eri puulajien kasvattamista. Hänen kirjoittamansa Perusta oma arboretum on tietokirja, joka kertoo olennaisen arboretumin eli puulajipuiston perustamisesta.

  3. MATTI Honka (28.12.1713 Kokkola–18.5.1777 Kokkola) joka tunnettiin myös nimellä Matts Johansson Lillhonga, oli kotoisin Kokkolan pitäjän, silloisesta Vitsarin kylästä. Honka tunnetaan ruotsalaistyylisistä viistokulmaisista ristikirkoista, joita hän suunnitteli ja rakensi kokonaisen tusinan verran ja kellotapuleita kahdeksan kappaletta.

  4. KRAATTERIJÄRVEN kesäasukkaat kokoontuvat perjantaina 17. kesäkuuta kello 17 Lakis Areenalla.

  5. JÄRVILAKEUDEN kansalaisopisto järjestää myös tänä vuonna useita taideaiheisia leirejä, yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Kortesjärven Purmojärvellä pidettävä taideleiri on jo perinteeksi muodostunut ja sen alkamista odotetaan kovasti. Lapsia otetaan leirille neljäkymmentä ja määrä tulee täyteen aina. Leiriläisiä tulee aina ympäri maakuntaa.

  6. ETELÄ-POHJANMAAN 22 lukion keskinäisessä vertailussa Evijärvi oli Järviseudun lukioista paras sijalla seitsemän; Vimpeli sijoittui yhdeksänneksi ja Lappajärvi sijalle 10.

  7. EVIJÄRVEN kunnanhallitus päätti jatkaa hallintojohtajan viran hakuaikaa 7. elokuuta saakka.

  8. JÄRVISEUDUN ammatti-instituutin tiloissa 8. kesäkuuta järjestettyyn Töitä ja tekijöitä -tapahtumaan kokoontui ukrainalaisia ympäri Järviseutua kuulemaan sekä työ- että opiskelumahdollisuuksista. Paikalla oli eri alojen edustajia esittelemässä työpaikkojaan ryhmälle, josta niin ikään löytyi monen alan ammattitaitoa.

  9. TIISTAINA 7. kesäkuuta järjestettyyn tapahtumaan Evijärven kunnantalolle oli kutsuttu Evijärven kylien edustajia, yhdistyksiä sekä kunnan luottamushenkilöitä. Facebookin Evijärvi -ryhmään laitetussa avoimessa kutsussa houkuteltiin paikalle myös kaikkia veto- ja pitovoimasta kiinnostuneita.

  10. Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla nähdään tänä kesänä runsas määrä järviseutulaisia musiikin osaajia.