Evijärvi

 1. Alajärveläisen Pirjo Huhtakankaan vetämä alkeiskurssi Evijärven kunnantalon Tiira-taidetilassa täyttyi hetkessä.

 2. Valikoima kiertää sesongin mukaan

  –Kolmen viikon päästä tilille napsahtaa ensimmäinen eläke, toteaa Ilpo Palomäki. Hänen perustamansa, Evijärvellä toimiva Ilpon katiska siirtyy hänen pojilleen Riku ja Tero Palomäelle.

 3. Ilpon katiskaan yritettiin murtautua

  Viime lauantaina puolen yön aikoihin Evijärvellä toimivaan Ilpon katiskaan yritettiin murtautua.

 4. Koko Suomessa yhteisöverokertymä kasvoi jälleen, eli Järviseudulla mentiin päinvastaiseen suuntaan.

 5. Hyönteisiä on viime vuosina yritetty markkinoida yhdeksi maailman ruoantuotannon pelastajista.

 6. Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu juhli 25 toimintavuottaan aamiaistilaisuuden merkeissä Alvariinissa keskiviikkona. Kolmen kunnan ja 21 yrityksen nykyään omistama yhtiö kehittää seutua parantamalla yritysten toimintaympäristöä sekä järjestämällä yritysneuvontaa ja kehityshankkeita.

 7. Sairaalapastori on keskustelukumppani vakavasti sairaille potilaille ja omaisille vaikeina hetkinä. Ei lääketieteen vaan sielunhoidon ammattilainen.

 8. Tukea nuorille hoivaajille

  Lain mukaan alle 18-vuotias ei voi olla omaishoitaja. Kuitenkin jopa 20 000 suomalaista nuorta on tilanteessa, jossa joutuu huolehtimaan jollakin tavalla läheisestään, esimerkiksi vanhemmastaan tai isovanhemmastaan. -Arvio on kuitenkin vain jäävuoren huippu, uskoo syyskuussa Järviseudun Omaishoitajat ja läheiset-yhdistyksen työntekijänä aloittanut Riikka Jaakonaho.

 9. Urheilun aloittaminen ei katso ikää

  Evijärveläinen Aimo Järvelä, 77, on viime vuosina kerännyt suomenennätyksiä ikämiesten sisäsoudussa. Sitä edelsi kuitenkin 30 vuoden tauko kuntoilusta.

 10. Pietarsaaressa väkivallanteko

  Pietarsaaressa tapahtui vakava väkivallanteko, silminnäkijähavaintoja kaivataan.