Evijärvi

  1. Alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin kokous on tällä viikolla poikkeuksellisesti keskiviikkona 12.5.2021 kello 15.00, jolloin Aluehallintoviraston uusi päätös toukokuun lopun kokoontumisrajoituksista on todennäköisesti tiedossa.

  2. ETELÄ-POHJANMAAN kulttuurirahasto myönsi 85 hakijalle yhteensä 1,1 miljoonaa euroa avustusta.

  3. AVOIMET kylät -tapahtumassa kylät ja kunnat pääsevät esittelemään vetovoimatekijöitään verkossa kesäkuun toisena lauantaina. Kyseessä on Suomen suurin kylätapahtuma, joka toteutetaan virtuaalisesti. Tempauksessa voi julkaista kotisivulla tai facebookissa esimerkiksi videoita tai valokuvia kuvagalleriana.

  4. KESÄKUUSSA pidettävien kuntavaalien ehdokaslistat on jätetty tiistaina. Tässä kaikki alueemme kuntien valtuustoehdokkaat kunnittain listattuna.

  5. SUUNNISTUKSEN Viestiliigaan kuuluva Lakeuden Viesti -suunnistustapahtuma on siirretty järjestettäväksi 19. kesäkuuta. Samalla juostaan nuorten Rastifyrry-viesti. Tapahtumapaikkana on Vimpelin Lakeaharjun maasto. Järjestelyistä vastaavat Järviseudun Rasti ja Kauhavan Wisa.

  6. Kerttuanjärven rannalle Evijärven Lahdenkylään kohosi vuonna 2017 silmiinpistävä erikoisuus, nimittäin uusi, perinteisen pohjalaistalon näköinen omakotitalo. Perinnehirsitalosta löytyvät kuitenkin kaikki nykypäivän mukavuudet.

  7. Evijärven kunnantalon taidegalleria Tiirassa on nähtävillä Marjaana Hinkan näyttely ”Naisten luonto, naisten vuoro”. Se kertoo naisena olemisesta ja luonnosta.

  8. EVIJÄRVELÄISYRITYS JärviZ Oy on koronavuoden aikana panostanut uuden tuotemalliston kehittämiseen. Lopputuloksena syntyi uusi suomalainen ulkokalustebrändi Havue Collection, jonka ensimmäinen mallisto julkaistiin perjantaina. Se sai nimekseen ”Elokuu”. Kyseessä on ulkotilan…

  9. Rokotevalmisteen vaihtaminen on mahdollista 3.5. lähtien kaikille yli 65-vuotiaille.

  10. SYYSKUUSSA 2020 alkaneen maatalousyrittäjävalmennuksen päätöstilaisuutta vietettiin Järviseudun ammatti-instituutin Alajärven toimipisteessä 23.4.2021.