Evijärvi

  1. Evijärven kirkkovaltuusto linjasi kokouksessaan 23.9., että kirkollisveroprosentti pysyy edellisvuosien tasolla. Kirkollisveroprosentti vuonna 2022 on 1,75. Kirkkoneuvosto puolestaan päätti 5.10. kesän myrskyvahinkojen jälkeisistä uudistustöistä sekä kirkon ympäristön ja Risukankaan hautausmaan ongelmapuiden poistosta.

  2. Alajärven kirjastossa järjestetään keskiviikkona 13. lokakuuta kello 13.15-14 Törmää tietoon – avoin luento geologiasta. Luennoitsijat Heikki Martikainen ja Heikki Mäkipää Kraatterijärven Geoparkista kertovat sekä paikallisesta hankkeesta että saksalaisesta Sachsen Mitte Geoparkista.

  3. Henri Ruuskan kuvia Evijärven vanhojen tansseista perjantailta.

  4. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti 4.10. koronatilanteen pahentumisesta tartuntojen määrän käännyttyä nousuun. Samalla alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki tarkensi maskisuosituksen koskevan myös koulukyytejä ja sosiaali- ja terveydenhuollon kaikkia tiloja. Suurin osa tartunnoista todetaan rokottamattomilla.

  5. PRESIDENTIN hyväksyttyä sote-lain 1. heinäkuuta 2021 Etelä-Pohjanmaalla haluttiin heti saada lentävä lähtö hankkeelle, jolla sairaanhoitopiirin alueen sosiaali- ja terveys- sekä pelastuspalvelut ehditään järjestää kuntoon siihen mennessä, kun aluevaltuusto aloittaa maaliskuun 2022 alussa. Hyvinvointialueen väliaikainen valmisteluelin on nimeltään VATE.

  6. KUNNIAAN läskisoosi, keitinperunat ja mykykeitto, innosti kirjailija ja maaseudun puolestapuhuja Antti Heikkinen maaseutuväkeä Tienviitat -hankkeen työpajapäivän puheenvuorossa.

  7. Evijärven maanantaisen kunnanhallituksen päätöksiä.

  8. KANTATIEN 63 Ina-Kaustinen-välin parantamista käsittelevässä pääsuuntaselvityksessä on päätetty jatkosuunnitteluun valittava vaihtoehto. Etelä-Pohjanmaan ely-keskus yhdessä hankeryhmän kanssa päätyi vaihtoehtoon kaksi, eli niin kutsuttu läntinen vaihtoehto valittiin ensisijaiseksi…

  9. ETELÄ-POHJANMAAN liitto, Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden lastenkulttuurikeskus Louhimo sekä Etelä-Pohjanmaan kunnat toteuttavat kuluvan vuoden aikana yhteistyössä Maakunnalliset mahdollisuudet -hankkeen. Lastenkulttuurikeskus Louhimo koordinoi toimintaa, jonka avulla edistetään…

  10. LEADER AISAPARI on käynnistänyt teemahankkeen, jossa kylillä ja yhdistyksillä on mahdollisuus saada tukea hankintoihinsa. Hankkeessa voi tehdä yleishyödyllisiä investointeja, joilla parannetaan kylän turvallisuutta tai yhteisten kokoontumistilojen varustusta ja…