Evijärvi

  1. Tilavalvontakäynnit vähenevät, joustavuutta tukihakuun. Maksut painottuvat loppuvuoteen ja seuraavan vuoden alkupuoliskolle.

  2. EVIJÄRVI päätti tänä syksynä tukea kylien kehittämisrahalla yhdeksää kohdetta. Tukia myönnettiin yhteensä 11 997,75 euroa. Evijärven Urheilijat sai 3 380 euroa painiharrastustoiminnan aloittamiseen. Kerttuan kalastuskunnalle annettiin 800 euroa Kerttuanjärven niittoon ja…

  3. Villa Väinölä on avoinna lauantaina 8.10. kello 12–15. Taiteilijatapaamisessa paikalla ovat Juha Järvinen ja Hannu Kankaanpää, jotka ovat olleet kokoamassa parhaillaan nähtävillä olevaa puunveistoaiheista näyttelyä.

  4. Käytännön Maamiehen satokilpailussa tehtiin uusi syysrypsin Suomen ennätys, 3 320 kiloa hehtaarilta.

  5. Osalle Etelä-Pohjanmaan alueen yksityisissä ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköissä asuville asiakkaille ja heidän asioidenhoitajilleen on tullut palveluntuottajalta tiedote, jossa on kerrottu palvelusopimusten irtisanomisesta.

  6. JÄRVISEUDUN SANOMIEN uusi nettisivusto avautuu tiistaina 11. lokakuuta vanhassa, tutussa www-osoitteessa. Sitä valmistellaan jo tulevana maanantaina, jolloin kotisivu on alhaalla eli pois käytöstä.

  7. Rekon ideana on taata lyhyt ketju tuottajalta kuluttajalle eli myydä tuoretta ja turvallista tavaraa ja tavoitteena paikallisen tuottajan puolustaminen. Kortesjärveläiset maitotilalliset Hanne ja Arto Tyynismaa ovat olleet mukana alusta asti myymässä erityisesti kotijuustojaan. "Työtähän Reko teettää, mutta toisaalta siinä tapaa muita tuottajia ja vaihdetaan kuulumisia. Vertaistuki on tarpeen — ja kaikilla tuottajilla on samat haasteet tänä päivänä", sanoo Hanne Tyynismaa.

  8. Rauhallisen loppukesän jälkeen tartuntamäärät ovat lähteneet syyskuussa kasvuun.

  9. ON harvinaista näillä leveysasteilla, että saamme olla jonkun yrityksen 100-vuotisjuhlissa. Vielä harvinaisempaa on juhlia 100-vuotiasta ja vielä toimivaa puhelinosuuskuntaa, totesi Japon 100-vuotishistoriikin kirjoittanut Toivo Kivipelto perjantaina Alajärvellä.

  10. Haku jatkuu  EVIJÄRVEN hallintojohtajaksi syyskuun lopulla yksimielisesti valittu Susanna Tuikka ilmoitti maanantaina, ettei otakaan tehtävää vastaan. Tuikka työskentelee tällä hetkellä Lestijärven hallintojohtajana.  Evijärvellä pohditaan nyt, mitä seuraavaksi tehdään. Kunnassa…